Pentru că șnițelele sunt preparatele cele mai îndrăgite, mai ales de copii, rețetele se pot diversifica, pentru a avea mereu altceva decât un șnițel clasic de care, poate ne-am plictisit.
De data aceasta vă propunem rețeta Șnițele de pui în crustă crocantă din fulgi de porumb cu muștar.
Ingrediente pentru rețeta Șnițele de pui în crustă crocantă din fulgi de porumb cu muștar
- 500 g pipet de pui
- sare
- piper
- 250 gr fulgi de porumb
- 2 ouă
- 1 lingură muștar
- 100 gr făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare pentru rețeta Șnițele de pui în crustă crocantă din fulgi de porumb cu muștar
Pieptul de pui se feliază mai grosier, se așază între două folii alimentare si se presează ușor cu podul palmei pentru a-l aplatiza fără a-l strivi.
Se condimentează cu sare și piper și se lasă la odihnit 30 de minute.
Ouăle se amestecă bine cu un praf de sare, puțin piper și muștarul.
Fulgii de porumb se strivesc ușor și se pun într-un bol, iar în altul se pune făina.
Feliile din piept de pui se trec, mai întâi, prin făină, apoi prin amestecul de ouă și muștar, iar la fina,l prin fulgii de porumb striviți.
Șnițelele se rumenesc pe ambele părți în ulei încins până devin crocante la exterior.
Se servesc alături de o garnitură de orez, de cartofi, sau după preferințele fiecăruia.