Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film animatie: 101 dalmatieni

Chefi la cuțite

SEZONUL 7 | INTEGRAL

Cum preparăm în casă deliciosul sirop de zmeură. Sănătate la pahar!

Satisfacția este mult mai mare când savurezi un pahar din sirop de zmeură preparat în casă, plin de savoare și culoare! Și este mult mai sănătos, preparat fără conservanți!

sirop de zmeură

Satisfacția este mult mai mare când savurezi un pahar din sirop de zmeură preparat în casă, plin de savoare și culoare! Și este mult mai sănătos, preparat fără conservanți!

Rețeta Sirop de zmeură - Ingrediente


  • 1 kg zmeură
  • 750 gr zahăr
  • zeama de la o lămâie

Rețeta Sirop de zmeură - Mod de preparare

Se pune zmeura într-o sită și se clătește sub jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.

Într-un borcan de sticlă de 3 l, se pun straturi succesive de zmeură și zahăr. Se înfiletează capacul borcanului, se agită bine să se amestece zmeura cu zahărul și se dă la rece de pe o zi pe alta. În acest timp, se va forma sirop.

A doua zi se pune siropul la fiert cu fructele cu tot și zeamă delămâie. Se lasă la foc aproximativ 20 de minute, se strecoară printr-o sită deasă și se pune în sticle. Se înfiletează capacele și se învelesc sticlele în pături. Se lasă să se răcească lent, în pături, apoi se trec la loc răcoros și ferit de lumina soarelui.

Foarte gustos, plăcut aromat și sănătos acest sirop de zmeură preparat în casă! Se servește cu apă minerală, sau apă plată, după preferințe. Proporția sirop/apă și-o pregătește fiecare, după gust.

Citiți și articolul Zmeura. 20 beneficii pentru sănătate și frumusețe!

Vedeți AICI cum se prepară deliciosul Gem de zmeură cu și fără semințe!


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezonul 7 se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://antenaplay.ro/chefi-la-cutite-sezonul-7. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube