Satisfacția este mult mai mare când savurezi un pahar din sirop de zmeură preparat în casă, plin de savoare și culoare! Și este mult mai sănătos, preparat fără conservanți!
Ingrediente pentru rețeta de Sirop de zmeură:
- 1 kg zmeură
- 750 gr zahăr
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare pentru rețeta de Sirop de zmeură:
Se pune zmeura într-o sită și se clătește sub jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.
Într-un borcan de sticlă de 3 l, se pun straturi succesive de zmeură și zahăr. Se înfiletează capacul borcanului, se agită bine să se amestece zmeura cu zahărul și se dă la rece de pe o zi pe alta. În acest timp, se va forma sirop.
A doua zi se pune siropul la fiert cu fructele cu tot și zeamă delămâie. Se lasă la foc aproximativ 20 de minute, se strecoară printr-o sită deasă și se pune în sticle. Se înfiletează capacele și se învelesc sticlele în pături. Se lasă să se răcească lent, în pături, apoi se trec la loc răcoros și ferit de lumina soarelui.
Foarte gustos, plăcut aromat și sănătos acest sirop de zmeură preparat în casă! Se servește cu apă minerală, sau apă plată, după preferințe. Proporția sirop/apă și-o pregătește fiecare, după gust.
Citeste si: Zmeura. 20 beneficii pentru sănătate și frumusețe!
Vedeți AICI cum se prepară deliciosul Gem de zmeură cu și fără semințe!
Reteta Gem de fructe asortate. Gem de caise cu piersici și nectarine... Rețetă de pepene murat pentru iarnă. Cum pui la murat pepenele roșu...