Un gem foarte aromat de o culoare plăcută ce te îmbie să-l savurezi imediat, este deliciosul Gem de zmeură! Se poate prepara cu semințe, dar și fără semințe, ultimul fiind tare util la rețetele de prăjituri ce vor urma.
Rețeta Gem de zmeură cu și fără semințe - Ingrediente
- 1 kg zmeură
- 500 gr zahăr
- zeama de la 1/2 lămâie
Rețeta Gem de zmeură cu și fără semințe - Mod de preparare
Zmeura se curăță de codițe și frunzulițe, se clătește bine în apă rece, pentru a îndepărta toate impuritățile și se scurge bine. Apoi se amestecă cu zahărul, într-un vas cu pereți dubli. Se dă vasul la frigider de seara până dimineața.
După acest interval, se va forma un delicios sirop de zmeură. Se adaugă zeama de lămâie și se transferă vasul la foc mediu până începe zmeura să fiarbă. Se înlătură spuma care se formează și se reduce focul la intensitate minimă.
Gemul de zmeură se fierbe până când siropul se reduce consistent și trece testul picăturii. Adică, se ia o farfurie rece, se pune o picătură de sirop și dacă se păstrează forma ei și nu se împrăștie pe farfurie, gemul este gata.
Jumătate din gem se pune în borcane sterilizate și se înfiletează capacele. Cealaltă jumătate din gem se trece prin sită pentru a înlătura semințele și se pune fierbinte în borcane, ca și celălalt. Gemul de zmeură fără semințe va fi foarte util pentru jeleuri, la prăjituri.
Borcanele cu gem de zmeură se învelesc în pături și se lasă acolo până se răcesc, apoi se trec în cămară.
Citiți și Rețeta de cheesecake cu ciocolată și zmeură!
O nebunie de prăjitură cu zmeură este Prăjitura Fantezie de vară!
Rețetă de vișine la borcan pentru prăjituri. Altceva decât compotul de vișine.... Prăjitura Figaro. Deliciu cu gem de caise și bezea cu nuci....