Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Cum prepari cel mai simplu desert de sezon: Tartă cu prune și scorțișoară!

 

E sezonul prunelor și nu vreți să ratați gustul delicios și parfumul lor, incluse în diverse deserturi, așa că vă propunem să începeți cu ceva simplu și pe placul tuturor: Tartă cu prune și scorțișoară.

Iar dacă vreți ceva puțin mai complex, încercați această Tartă cu prune și cremă de nuci cu scorțișoară, sau această delicioasă Prăjitură delicioasă cu multe prune și topping de caramel.


Ingrediente pentru tartă cu prune și scorțișoară

  • 350 g făină
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr + 2-3 linguri pentru presărat deasupra prunelor
  • 2 gălbenușuri
  • 2 lingurițe esență de rom 
  • 500 g prune
  • 1 linguriță praf de copt.
  • 1-2 lingurițe scorțișoară
  • frișcă pentru servit

Mod de preparare tartă cu prune și scorțișoară

Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile şi se freacă până rezultă o compoziție omogenă.
Se adaugă, treptat, făina cernută cu praful de copt, apoi esența de rom și un praf de sare.
Aluatul se dă la rece împachetat în folie, pentru 30 de minute.
Se întinde aluatul într-o tavă unsă cu unt şi se așază jumătăţi sau sferturi de prune, una lângă alta, cu adâncitura în sus
Se presară zahăr și scorțișoară peste prune şi se dă tava la cuptorul preâncălzit, la temperatură medie, pentru 30-40 de minute.
Se lasă delicioasa tartă cu prune și scorțișoară să se tempereze, apoi se porționează și se servește cu frișcă.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE