Printre cele mai gustoase ciorbe din carne de pasăre se numără și acest Borș moldovenesc de pasăre cu tăiței de casă!
Tot foarte gustoasă este și această Ciorbă țărănească de gâscă cu tăieței de casă, dar și Ciorba de pui a la grec este foarte apreciată!
Ingrediente pentru Borș moldovenesc de pasăre cu tăiței de casă
- carnea de la o găină de curte
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 ardei capia
- 1 ardei iute, roșu
- 3-4 roșii
- 200 g taitei de casă
- 3 l apă
- 1 l borș
- sare, după gust
- părtrunjel
- leuștean
- 1 ou
- făină
- sare
Mod de preparare Borș moldovenesc de pasăre cu tăiței de casă
Se porționează carnea în bucăți, se spală și se pune la fiert în apă cu puțină sare.
Se înlătură spuma care se formează pe parcurs, iar când carnea începe să se pătrundă, se adaugă legumele curățate și tocate în cuburi.
Ardeiul capia, tocat mărunt și ardeiul iute, se adaugă mai tarziu, pentru a se păstra ușor crocant.
Cât timp fierb legumele și carnea, se pregătesc tăițeii de casă, amestecând oul cu un praf de asre și făină cât să iasă un aluat ferm, dar ușor de întins. Se taie aluatul în fâșii care se lasă la uscat 20-30 de minute.
Când legumele încep să se pătrundă bine, se adaugă tăițeii de casă, apoi roșiile tocate mărunt și borșul, fiert în prealabil, pentru 15-20 de minute.
Se potrivește gustul ciorbei cu sare, iar dupa stingerea focului se adaugă verdețurile tocate.