- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Chef Sorin Bontea a cucerit publicul din România prin participarea la show-ul "Asia Express" și a câștigat premiul cel mare, alături de Răzvan Fodor. În ultima perioadă, juratul de la Chef la cuțite s-a întors la marea lui pasiune, bucătăria. Astăzi aflăm de la Chef Sorin Bontea cum putem prepara un cheesecake savuros.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de cheesecake cu lime:
- Pentru bază:
- 240 gr biscuiți digestivi
- 120 gr unt topit
- Pentru cremă:
- 300 ml smântână lichidă
- 4 ouă + 1 gălbenuș
- 4 linguri de amidon
- 800 gr cremă de brânză
- 1 vârf de linguriță ci scorțișoară
- esență de vanilie
- coaja de la 1 lime
- 400 gr smântână de consum
- 240 gr zahăr
- Pentru decor:
- 400 gr smântână de consum
- 3 linguri de zahăr
- zeama de la 1 lime
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de cheesecake cu lime
Pentru baza cheesecake-ului, se mărunțesc biscuiții bine de tot, se adaugă scorțișoara, untul topit și se omogenizează compoziția.
Pentru cremă, se amestecă bine crema de brânză cu zahărul, până acesta se topește, și se adaugă cele 2 tipuri de smântântână. Apoi se încorporează unul câte unul, ouăle și gălbenușul. Urmează amidonul, vanilia și coaja de lime răzuită fin.
Citește și: Rețetă de Cheesecake cu afine, cremos și delicios
Într-o formă de tort cu pereți detașabili și diametrul de 28 cm se întinde în strat uniform compoziția de bicscuiți cu unt. Deasupra se toarnă compoziția de brânză și se nivelează.
Se dă forma la cuptorul încins, în prealabil, la 200 de grade pentru 10 minute. Apoi se reduce temperatura la 110 grade și se mai lasă minunatul cheesecake cu lime pentru 25-30 de minute.
După stingerea cuptorului, cheesecake-ul se va lăsa în cuptor pentru încă o oră.
Citește și: Rețetă simplă și ușoară de Cheesecake cu fructe de pădure și jeleu
Înainte de a scoate cheesecake-ul cu lime din cuptor se prepară glazura. Se amestecă bine smântâna cu zahărul până la topirea acestuia, apoi se picură, treptat, zeama de lime și se omogenizează.
Se toarnă glazura deasupra cheesecake-ului.
Chef Sorin Bontea ne recomandă să ținem deliciosul cheesecake cu lime la friginder peste noapte, dacă pofta de a-l savura nu e prea mare.
Iar dacă servim cheesecake-ul și cu un topping de caramel, deliciul va fi peste măsură.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Chef Sorin Bontea, accesați materialul video de mai jos: