Cheesecake-ul este un desert cremos, cu multă brânză, iar dacă mai adăugăm și ceva fructe, deliciul va fi maxim și aspectul spectaculos.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de Cheesecake cu afine, cremos și delicios:
- 800 gr brânză de vaci cu aprox. 9% grăsime
- 250 gr smântână
- 100 gr unt
- 150 gr făină
- 200 gr zahăr pudră
- 6 ouă
- coaja de la 2 lămâi bio
- sucul de la 1/2 lămâie
- esență de vanilie
- 250 gr afine
Cum procedăm pentru a prepara Rețetă de Cheesecake cu afine, cremos și delicios
Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm câte un praf de sare peste ele. Alb mixate cu 100 gr zahăr, până se formează o bezea.
Gălbenușurile le amestecăm cu 100 gr de zahăr, până se spumează ușor. Adăugăm brânza bine scursă, smântâna, untul topit și răcit, coaja de lămâie răzuită fin, zeama de lămâie și esența, făina și afinele și omogenizăm bine compoziția.
La final, încorporăm albușurile bătute, încet, cu mișcări circulare și folosind o spatulă.
Citește și: Rețetă de Cheesecake cu fructe de pădure și jeleu
Ungem cu unt și tapetăm cu făină, o formă de tort cu diametrul de 26 de cm și întindem compoziția pentru cheesecake cu afine în ea.
Coacem deliciosul cheesecake pentru 40-45 de minute, la 180 de grade.
Citește și: Rețetă de cheesecake cu ciocolată și zmeură
Înainte de a-l porționa, îl lăsăm să se răcească bine în forma de copt, pentru a nu se deforma.
Să vă fie de folos!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos: