Antena Căutare

Rețeta de șnițele crocante, cu pesmet sau fulgi de porumb

Rețeta clasică de șnițel o știe toată lumea, fiindcă se face extrem de simplu și de rapid, cu doar câteva ingrediente. Totuși, te-ai întrebat vreodată cum poți pregăti șnițele crocante, ce rămân la fel de gustoase și a doua zi? Iată cea mai bună rețetă din lume!

Rețeta clasică de șnițel o știe toată lumea, fiindcă se face extrem de simplu și de rapid, cu doar câteva ingrediente. Totuși, te-ai întrebat vreodată cum poți pregăti șnițele crocante, ce rămân la fel de gustoase și a doua zi? Iată cea mai bună rețetă din lume!

Cine ar refuza un șnițel crocant în crustă de pesmet? Acesta merge de minune servit cu piure, cartofi prăjiți, orez, legume, sosuri delicioase și nu numai. Totuși, puține sunt gospodinele care au încercat să facă șnițele în crustă de pesmet, ce rămân crocante și a doua zi!

Citește și: Așa se prepară cele mai bune șnițele din lume! Secretul pentru un gust senzațional a fost dezvăluit!

Ingrediente pentru rețeta de șnițele crocante, cu pesmet sau fulgi de porumb:


  • carne (piept de pui, șnițele de vită etc)
  • ouă
  • pesmet sau fulgi de porumb
  • o lingură de făină
  • sare, piper, puțin cimbru

Mod de preparare pentru rețeta de șnițele crocante, cu pesmet sau fulgi de porumb:

Extrem de simplu și rapid! Se bat 2-3 ouă, se amestecă bine de tot cu o lingură de făină și cu condimentele alese (sare, piper, cimbru etc). Bucățile de carne se tăvălesc prin acest amestec obținut și apoi prin pesmet. Atenție, însă! Aveți grijă să folosiți un pesmet mai grunjos, fiindcă asta ne va ajuta să obținem o crustă crocantă (puteți încerca chiar să folosiți un pesmet făcut de dumneavoastră, acasă).

Citește și: Rețeta lui Vlădutz: Șnițel răsfățat în verdețuri și fructe exotice

Rețeta de șnițele crocante, cu pesmet sau fulgi de porumb

La fel de crocante, dar poate ceva mai gustoase, vor ieși șnițele tăvălite în fulgi de porumb zdrobiți, în loc de pesmet.

Citește și: Reteta zilei: Snitel de vita crocant

Șnițelele se prăjesc într-o baie generoasă de ulei și asta e tot! La final le poți pune pe o farfurie întinsă acoperită cu hârtie absorbantă (sau chiar țervețele obișnuite) pentru a elimina excesul de ulei. Acesta nu se va scurge peste celelalte bucăți de șnițele și astfel ele vor rămâne crocante și a doua zi!

Poftă bună!

Nu uita! Găsești zeci de rețete delicioase pe pagina emisiunii „Chefi la cuțite”, pe care le poți pregăti chiar la tine în bucătărie!

Cum preparăm cele mai gustoase și frumos colorate Murături asortate!... Cum preparăm o delicioasă Supă cremă de sfeclă roșie cu hrean!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x