Gogoșile cu mere și scorțișoară au un gust dulce-acrișor și aromat și sunt gustoase atât calde, cât și reci. Merg tare bine lângă o cană cu lapte, sau cu iaurt!
Rețeta de gogoși cu mere și scorțișoară - Ingrediente:
- 3 ouă
- 350 ml lapte
- 100 g zahăr
- 500-550 gr făină
- 1 kg mere
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță pudră de scorțișoară
- 1 praf de sare
- 50 g unt
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
Cum preparăm Rețeta de gogoși cu mere și scorțișoară.
Merele se curăță și se dau pe răzătoarea mare.
Într-un vas, se amestecă făina cu sarea, zahărul, praful de copt și scorțișoara.
În alt vas, se amestecă ouăle cu laptele, apoi se încorporează amestecul din celălalt vas. Se adaugă merele rase și se omogenizează bine compoziția.
Compoziția pentru Gogoși cu mere și scorțișoară se lasă la odihnit 15-20 de minute, apoi se ia cu lingura din ea și se scufundă în tigaia cu ulei încins.
Se rumenesc gogoșile pe ambele părți, apoi se scot pe prosoape absorbante se lasă să se scurgă și se transeră pe platouri.
- Mai vedeți și Cea mai simplă rețetă de gogoși pufoase de post!
Gogoșile cu mere și scorțișoară se servesc presărate cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie.