Cum să nu adori așa desert simplu și delicios, într-o zi de post! Încearcă cea mai simplă rețetă de gogoși pufoase de post și va deveni favorita ta!
Ingrediente pentru rețeta de gogoși pufoase de post
- 500-550 gr făină albă
- 200 ml apă minerală
- 50 ml apă călduță
- 50 gr zahăr
- 25 gr drojdie proaspătă
- esență de vanilie
- zahăr pudră vanilinat
- 1/4 linguriță de sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare pentru rețetă de gogoși pufoase de post
Punem într-un bol drojdia și zahărul și le amestecăm până se lichefiază. Adăugăm apa călduță și o lingură de făină, omogenizăm compoziția și o lăsăm să se dezvolte.
Cernem făina într-un vas încăpător și presărăm sare peste ea. Facem un mic loc la mijlocul ei și punem acolo drojdia dezvoltată. Începem să o amestecăm cu făina din vas, turnând treptat și apa minerală. Adăugăm și esența de vanilie și frământăm un aluat de gogoși, ferm ca pentru pâine, pe care îl acoperim cu un ștergar și îl lăsăm la loc cald să se dospească. Opțional, se poate adăuga și puțin ulei în aluat. După ce aluatul își dublează volumul, presărăm făină pe masa de lucru și mai frământăm puțin aluatul, apoi îl întindem într-o foaie de 3-4 cm grosime. Cu un pahar, sau un inel de decupat, decupăm discuri din aluat pe care le lăsăm la odihnit aproximativ 15-20 de minute să se mai dezvolte.
Punem uleiul la încins și scufundăm în el discurile pentru gogoși pufoase de post. Rumenim gogoșile întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, la foc mediu spre mare. Le scoatem pe prosoape absorbante și le pudrăm cu zahăr vanilinat.
Spor și poftă bună!
Postul Paștelui 2019. Rețetă simplă de plăcintă de post cu mere...