Deseori, degețelele din piept de pui în stil american sunt confundate cu clasicele șnițele, dar de fapt rețeta corectă este alta, fără ouă.
Cu înveliș crocant și auriu, iar interiorul suculent și delicios, degețelele din piept de pui în stil american sunt atât preferatele copiilor cât și ale celor mari.
Se prepară cu ingrediente mai puține decât clasicele șnițele și nu înglobează nici mult ulei.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Degețele din piept de pui în stil american
Rețeta Degețele din piept de pui în stil american - Preparare
Pieptul de pui se taie în fâșii de dimensiunea degetelor, de unde și denumirea.
Într-un bol, se amestecă făina cu cele două tipuri de boia și piper. Se adaugă fâșiile din piept de pui în bol și se amestecă până sunt acoperite complet de mixul de făină și condimente.
Cu ajutorul unei spumiere, se scufundă degețelele din piept de pui într-un bol cu apă. Se scurg bine și se adaugă înapoi în bolul cu mixul de ingredient. Se tăvălesc din nou până sunt bine acoperite și din nou se scufundă în apă. Se repeat acest procedeu de trei ori pentru a se obține "fulgii" caracteristici degețelelor din piept de pui în stil american.
Se scufundă, apoi în baie de ulei încins și se prăjesc până devin crocante și aurii. Se scot pe prosoape absorbante și se lasă la scurs.
Degețelele din piept de pui în stil american se servesc cu sos de maioneză cu usturoi sau cu ketchup.