Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Cum se prepară corect Rețeta Degețele din piept de pui în stil american, adorate de cei mici, dar și de cei mari

Deseori, degețelele din piept de pui în stil american sunt confundate cu clasicele șnițele, dar de fapt rețeta corectă este alta, fără ouă.

Degețele din piept de pui în stil american

Cu înveliș crocant și auriu, iar interiorul suculent și delicios, degețelele din piept de pui în stil american sunt atât preferatele copiilor cât și ale celor mari.

Se prepară cu ingrediente mai puține decât clasicele șnițele și nu înglobează nici mult ulei.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Degețele din piept de pui în stil american


  • 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
  • 300 gr făină
  • 1 linguriță de sare
  • ½ linguriță boia iute
  • ½ linguriță boia dulce
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Rețeta Degețele din piept de pui în stil american - Preparare

Pieptul de pui se taie în fâșii de dimensiunea degetelor, de unde și denumirea.

Într-un bol, se amestecă făina cu cele două tipuri de boia și piper. Se adaugă fâșiile din piept de pui în bol și se amestecă până sunt acoperite complet de mixul de făină și condimente.

Cu ajutorul unei spumiere, se scufundă degețelele din piept de pui într-un bol cu apă. Se scurg bine și se adaugă înapoi în bolul cu mixul de ingredient. Se tăvălesc din nou până sunt bine acoperite și din nou se scufundă în apă. Se repeat acest procedeu de trei ori pentru a se obține "fulgii" caracteristici degețelelor din piept de pui în stil american.

Se scufundă, apoi în baie de ulei încins și se prăjesc până devin crocante și aurii. Se scot pe prosoape absorbante și se lasă la scurs.

Degețelele din piept de pui în stil american se servesc cu sos de maioneză cu usturoi sau cu ketchup.

Video