Este un desert inspirat din bucătăria rusească, doar că în loc de aluat fraged, rulat și umplut cu vișine, se folosesc clătite umplute cu vișine.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Cușma lui Guguță:
- 350-400 g făină
- 750 ml lapte
- 250 ml apă minerală
- 3-4 ouă
- 50 g unt
- vanilie
- 1 vârf linguriță de sare
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 150 g zahăr pudră
- 750-800 gr vișine fără sâmburi, din compot, sau din dulceață
- ciocolată neagră
Mod de preparare pentru rețeta Cușma lui Goguță
Pregătim un aluat clasic de clătite.
Mixăm ouăle cu un praf de sare și 50 g zahăr, adaugăm laptele și, treptat, făina.
Omogenizăm compoziția și îi potrivim consistența cu apă minerală. Adăugăm și vanilia, apoi lăsăm compoziția de clătite la odihnit 10 minute.
Coacem clătitele în tigaia încinsă, unsă cu puțin ulei sau unt.
Când se răcesc clătitele le umplem cu vișinele scurse din compot.
Citește și: Rețetă de clătite franțuzești - Crepes Suzette
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit ne propune pe
Pentru a asambla cușma lui Goguță, mixăm bine smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră până devine consistentă, dar nu foarte fermă.
Asamblăm Cușma lui Goguță în straturi de clătite cu frișcă între ele, pornind de la 4-5 clătite la bază, apoi în descreștere, până la vârf când vom avea doar o clătită.
Decorăm cu frișcă pe exterior și răzuim ciocolată deasupra.
Citește și: Rețetă de clătite în două culori
Lăsăm tortulețul de clătite la frigider pentru o oră, apoi se poate secționa în felii triunghiulare și servi cu poftă.
Spor și poftă bună!
Pentru a savura momentele delicioase din timpul preparării rețetei, accesați clipul video de mai jos: