Dacă vreți să vă impresionați musafirii și familia, pregătiți rețeta de Desert în formă de ouă ochiuri, și sigur vor rămâne uimiți!
Ingrediente pentru rețeta Desert în formă de ouă ochiuri
- 500 g mascarpone
- 200 g miere de albine de culoare foarte deschisă
- 30g scorțișoară
- 3 mango
- 10 g alginat de sodiu
- 10 g lactat de calciu
- 4 mere acrișoare
- 1 limetă
- 300 g zahăr
- 20 g zahăr vanilat
- 2-3 lingurițe esență de rom
- Apă
Mod de preparare pentru rețeta Desert în formă de ouă ochiuri
In 250 ml de apă se adaugă 10 g alginat de sodiu și se blendează până devine o compoziție gelatinoasă.
Pregătim asa zisul gălbenuș de ou.
Miezul de la două fructe de mango se blendează împreună cu 40 g de zahăr și 10 g lactat de calciu. După ce devine o compoziție aproape lichidă, se ia cu o lingură compoziția și se introduce în lichidul gelatinos de mai sus, atunci lactatul de calciu reacționează cu alginatul de sodiu și se creează o membrană în jurul compoziției de mango rezultând un preparat asemănător galbenușului de ou.
500 g de mascarpone se amestecă cu 150 g de miere și jumătate de limetă. Compoziția va fi albă, astfel încât, întinsă într-un fel anume, va imita albușul de ou!
Merele se curăță de coajă și se taie în bastonașe, precum cartofii pai.
Se trec prin scorțișoară, rom, miere si zahăr vanilat și vor arăta ca niște cartofi rumeniți.
Toate se vor așeza în farfurii imitând ouăle ochiuri alături de cartofi prăjiți.
Somon cu sparanghel și sos olandez... Biban de mare cu piure de conopidă și trufe...