Antena Căutare

Secretul celei mai bine „păzite” reţete ! Cum faci acasă cartofi prăjiţi ca la restaurant?

Chiar dacă ne place sushi, suntem raw-vegani, ținem dietă, cu greu ne putem abține unei porții de cartofii prăjiţ de la restaurant,  în ciuda tuturor avertismentelor legate de calorii şi grăsimi. Ideal ar fi să avem cartofi prăjiţi crocanţi la exterior şi moi în interior, dar sunt cam greu de obținut acasă. 

Chiar dacă ne place sushi, suntem raw-vegani, ținem dietă, cu greu ne putem abține unei porții de cartofii prăjiţ de la restaurant, în ciuda tuturor avertismentelor legate de calorii şi grăsimi. Ideal ar fi să avem cartofi prăjiţi crocanţi la exterior şi moi în interior, dar sunt cam greu de obținut acasă.

Blogul culinar gustarte.ro dezvăluie secretele celor mai buni cartofi prăjiți. În primul rând, cei fără cusur, cu un gust unic, sunt cei care sunt trecuţi de două ori prin tratamentul termic. Prima dată trebuie prăjiţi la temperatură mică, apoi scoşi şi puşi pe un şervet de hârtie ca să se absorbă tot uleiul. După ce se răcesc puţin, se pun din nou în ulei foarte încins pentru a deveni crocanţi.

Modul de preparare este simplu

Mai întâi se curăţă şi se spală cartofii. Apoi se taie, iar aceasta este partea cea mai importantă. Cea mai bună metodă de a-I tăia este cu ajutorul unei mandoline, dar dacă nu aveţi tăiaţi-I în felii cu grosimea de maximum un centimetru. Fiecare felie se taie apoi în bastonaşe.

Cartofii tăiaţi se pun în apă rece într-un bol mare, pentru 20 de minute pentru a scăpa de excesul de amidon. Apoi se scot şi se usucă cu un prosop de bucătărie. Se mai lasă puţin, întinşi într-un singur strat pentru a se usca la aer.

Stratul de ulei din tigaie trebuie să fie generos. Se încinge şi se adugă cartofii. Se lasă până devin aurii, 5 minute. Se scot, se pun pe un prosop de hârtie, se lasă să se răcească complet şi apoi se pun în ulei foarte încins. În tigaie va fi un singur strat de cartofi. Se lasă până devin brun-aurii. După ce sunt gata se scot pe prosop de hârtie care să absoarbă tot uleiul.

Așadar, aveți rețeta celei mai bune garnituri pentru micii de 1 Mai!

Articolul continuă după reclamă
Dr. Simona Tivadar: „Nu doar mâncarea îngrașă! Una dintre sursele importante de obezitate sunt sucurile!“... Fierbe o banană în apă și bea lichidul obținut! Efectele se văd imediat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x