Bulionul este un ingredient de bază pentru prepararea multor mâncăruri și se poate prepara din roșii, din roșii cu ardei, sau doar din ardei
Rețeta de bulion de ardei este la fel de simplă, ca și cea de bulion de roșii, doar trebuie pușin mai multă răbdare.
Rețetă simplă de bulion de ardei - Ingrediente:
- 3 kg ardei capia roșu
- 2 kg ardei gras, roșu
- 1-2 ardei iuți, roșii, opțional
- 50 gr sare de murături, neiodată
- 50 gr zahăr
Rețetă simplă de bulion de ardei- Mod de preparare
Ardeii se spală bine, se taie în două și li se îndepărtează cotoarele, iar cu ajutorul unei lingurițe, se răzuiesc nervurile și semințele.
Se taie mai mărunt și se trec prin mașina de tocat, apoi se pun la fiert într-un vas cu pereți dubli. Se adaugă și 1-2 ardei iuți, curățați de nervuri și semințe, doar dacă se dorește un gust picant.
Se fierbe bulionul de ardei la foc mic, amestecând constant, până se reduce la jumătate din capacitatea inițială.
Citește și: Rețetă de bulion de roșii
Când bulionul de ardei s-a redus la jumătate, se adaugă sarea și peste puțin timp, zahărul.
Zahărul are rol de conservare, dar și de a stabiliza aciditatea bulionului de ardei.
Cantitatea de zahăr și de sare se va pune după gust, nu trebuie exagerat, pentru a nu influența prea mult gustul mâncărurilor în care se va folosi.
Citește și: Rețeta Pastă de roșii cu ardei copți, perfectă pentru sosuri
Bulionul de ardei, ca și bulionul de roșii se pune fierbinte în sticle sau borcane, se sigilează și se păstrează în pături până a doua zi.
Bulionul de ardei este mai consistent decât cel de roșii, se va adăuga în cantitate mai mică în mâncăruri. Să vă fie de folos!
Dacă sunteți în căutarea unei rețete de prăjitură gustoasă, spectaculoasă și foarte spornică, pentru o ocazie mai specială, prăjitura cu bulion și cremă de griș este mai mult decât ideală.
Salam de biscuiți cu ciocolată. O rețetă de desert cu gust de copilărie... Rețetă de tagliatelle cu bacon crocant și gălbiori...