Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Rețetă bulion de roșii. Cea mai simplă rețetă

Cea mai simpla reteta de bulion de rosii fara conservanti. Iata cum poti realiza si tu bilion pentru iarna.

Cea mai simplă rețetă de bulion de roșii fără conservanți. Iată cum poți realiza și tu bilion pentru iarnă.

Roșiile le spălăm bine. Apoi le tăiați jumătăți și scoateți cotorul, și fiecare jumătate o feliați în 2-3 bucăți - depinde cât de mari sunt roșiile. Dacă sunt mici le lăsăți jumătăți.

Puneți apoi roșiile în robotul de bucătărie, îl umpleți dar nu chiar cu vârf. Mixati până roșiile se mărunțesc cât mai fin posibil, în această etapă nici nu e posibil prea fin, dar măcar să le zdrobim. Turnam roșiile pasate într-o cratiță mare și punem următoarea tură în blender.

Aceste 5 kg de roșii le pasăm în 3 ture, deci vedeți câte roșii aveți, dar treaba oricum merge repede. Apoi punem oală la fiert, mai amestecăm periodic în ea, iar când da în clocot facem focul mic și lăsăm 30 minute.

Important să fierbem bine roșiile, să se înmoaie și să le putem blendă cât mai fin în continuare. În aceste 30 de minute nu stăm degeaba - spălăm borcanele și le sterilizăm - eu prefer la cuptor, le pun pe o tavă de cuptor și țîn 30 de minute la 120-150 de grade. Mai departe, roșiile au fiert 30 de minute, luăm cratiță de pe foc și acum folosim alt instrument magic în bucătărie - blenderul vertical.

Blendati și insistați cât mai bine, să avem bulionul fin și frumos. Punem încă o dată oală pe foc, dar numai cât să fiarbă un 4-5 minute bulionul. Apoi îl turnați fierbinte în borcanele sterilizate - umpleți borcanele cu ochi, adică la maxim, nu lăsăți deloc loc până la capac.Lăsați așa până se răcesc complet apoi depozitați în cămară.

Sursă: lalena.ro