Pentru iubitorii preparatelor cu pește, puteți încerca o combinație cu specific italienesc: Dorada al fornă aqua pazza.
Ingrediente pentru rețeta Dorada al fornă aqua pazza
- 4 buc. dorada de 300g - 400g, fiecare
- 100 ml vin alb
- 30 g sare
- 10 g piper alb
- 10 g rozmarin proaspăt
- 50 g usturoi
- 500 g roșii cherry
- 500 g zucchini
- 100 g pătrunjel
- 200 ml ulei de masline
- 100 g unt
Mod de preparare pentru rețeta Dorada al fornă aqua pazza
Se filetează bucățile de pește.
Se prepară o marinadă din usturoi pisat cu sare, piper și ulei de măsline și se ung bucâțile de pește cu aceasta.
Se înfășoară în folie de aluminiu și se dau la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu.
Din restul de pește se pregătește o supă cremă, cu zucchini, usturoi, rozmarin, pătrunjel verde și unt.
Roșiile cherry se trag ușor la tigaie în puțin ulei de măsline.
Cu aceste preparate se servesc bucățile de dorada.
Poftă bună!
Ciolan afumat in sos de vin cu farofa de stafide si orez... Supă marocană de linte roșie...