Eclere cu cremă de mascarpone și sos caramel

Eclere cu cremă de mascarpone și sos caramel, un desert pe care îl vei adora de la prima degustare.

Eclere cu cremă de mascarpone și sos caramel

Eclere cu cremă de mascarpone și sos caramel, un desert pe care îl vei adora de la prima degustare.

Ingrediente pentru rețeta Eclere cu crema de mascarpone si sos caramel


  • 300 ml lapte dulce
  • 150 ml ulei
  • 300 gr făină
  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 400 gr mascarpone
  • 200 gr zahăr
  • 250 gr smântână pentru frișcă
  • 1 praf de sare
  • esență de vanilie
  • Pentru caramel
  • 300 gr zahăr
  • 200 gr unt
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 50 gr alune de pădure
  • 100 gr zmeură

Mod de preparare pentru rețeta Eclere cu crema de mascarpone si sos caramel

Pentru aluatul de eclere se fierbe laptele împreună cu uleiiul și un praf de sare, iar când se atinge punctul de fierbere, se adaugă toată făina și se amestecă bine până când aceasta absoarbe tot lichidul. Se lasă să se răcească bine, apoi se încorporează unul câte unul, cele 6 ouă.

Într-o tavă, pe hârtie de copt, se trasează formele pentru cojile de eclere cu ajutorul unui posh.

Se coc cojile de eclere pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Între timp se prepară crema de mascarpone.

Se mixează smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul, apoi se adaugă esența și se încorporează mascarponele. Se adaugă și un prafnde sare pentru accentuarea gustului.

Cu această cremă se umplu cojile de eclere.

Citește și
Gigel Frone a venit pe scena iUmor cu chitara și i-a făcut pe jurați să zâmbească. Ce i-au spus aceștia
Gigel Frone a venit pe scena iUmor cu chitara și i-a făcut pe jurați să zâmbească. Ce i-au spus aceștia
Un băiat și o fată au părăsit competiția. Cine sunt tinerii eliminați în Gala Mireasa de azi
Un băiat și o fată au părăsit competiția. Cine sunt tinerii eliminați în Gala Mireasa de azi
iUmor 2021. Votează-ți preferații și trimite-i în semifinală direct din aplicația Antena 1
iUmor 2021. Votează-ți preferații și trimite-i în semifinală direct din aplicația Antena 1
Mai multe articole

După ce avem eclerele umplute, pregătim sosul caramel.

Punem zahărul la caramelizat, amestecând continuu, iar când este fluid, adăugăm untu, amestecăm bine până acesta se topește și adăugăm smântâna pentru frișcă. Amestecăm intens până când compoziția se îngroașă.

Lăsăm caramelul să se tempereze și glazurăm eclerele cu el.

Apoi le decorăm cu alune și zmeură.

Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Ultimele știri