Eclere cu cremă de mascarpone și sos caramel, un desert pe care îl vei adora de la prima degustare.
Ingrediente pentru rețeta Eclere cu crema de mascarpone si sos caramel
- 300 ml lapte dulce
- 150 ml ulei
- 300 gr făină
- 6 ouă
- 1 praf de sare
- Pentru cremă:
- 400 gr mascarpone
- 200 gr zahăr
- 250 gr smântână pentru frișcă
- 1 praf de sare
- esență de vanilie
- Pentru caramel
- 300 gr zahăr
- 200 gr unt
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 50 gr alune de pădure
- 100 gr zmeură
Mod de preparare pentru rețeta Eclere cu crema de mascarpone si sos caramel
Pentru aluatul de eclere se fierbe laptele împreună cu uleiiul și un praf de sare, iar când se atinge punctul de fierbere, se adaugă toată făina și se amestecă bine până când aceasta absoarbe tot lichidul. Se lasă să se răcească bine, apoi se încorporează unul câte unul, cele 6 ouă.
Într-o tavă, pe hârtie de copt, se trasează formele pentru cojile de eclere cu ajutorul unui posh.
Se coc cojile de eclere pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Între timp se prepară crema de mascarpone.
Se mixează smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul, apoi se adaugă esența și se încorporează mascarponele. Se adaugă și un prafnde sare pentru accentuarea gustului.
Cu această cremă se umplu cojile de eclere.
După ce avem eclerele umplute, pregătim sosul caramel.
Punem zahărul la caramelizat, amestecând continuu, iar când este fluid, adăugăm untu, amestecăm bine până acesta se topește și adăugăm smântâna pentru frișcă. Amestecăm intens până când compoziția se îngroașă.
Lăsăm caramelul să se tempereze și glazurăm eclerele cu el.
Apoi le decorăm cu alune și zmeură.
Rețeta Plăcintă cu carne și salată de ardei copți... Rulouri de vită cu ou în sos de smântănă și garnitură de broccoli...