Gustoasă și aspectuoasă, această Ruladă de bezea cu cremă de mascarpone și sos de zmeură, perfectă pentru a potoli pofta de desert a celor dragi!
Ingrediente pentru rețeta Ruladă de bezea cu cremă de mascarpone și sos de zmeură
- Pentru aluat:
- 4 albușuri
- 4 linguri zahăr tos
- 1 linguriță oțet din vin alb
- 1 linguriță amidon
- Esență de vanilie
- Pentru cremă:
- 150 g mascarpone
- 200 g zahăr pudră
- 200 ml smântână lichidă
- esență de vanilie
- Pentru sos de zmeură:
- 600 g zmeură proaspătă
- 4-5 linguri zahăr
- Pentru décor:
- capsune proaspete
- fistic
- zmeură proaspătă
- afine proaspete
- flori mici ( roz si albe )
Mod de preparare pentru rețeta Ruladă de bezea cu cremă de mascarpone și sos de zmeură
Preparăm foaia de ruladă.
Încălzim cuptorul la 160 grade.
Tapetăm o tavă de 33x24 cm, cu hârtie de copt.
Într-un bol, mixăm albușurile și adăugam zahărul în 3 tranșe. Încorporăm, pe rand: vanilia, oțetul și amidonul, amestecând ușor. Turnăm bezeaua în tavă și o nivelăm. Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru crema de mascarpone, mixăm mai înâi frișca până începe să capete consistență, apoi adăugăm mascarponele frecat cu zahărul și sarea.
Întindem crema peste foaia de ruladă, răcită, presărăm zmeură și fistic și o rulăm. O dăm la rece.
Între timp, fierbem zmeura cu zahărul până rezultă un sos cu care vom servi delicioasa ruladă.
Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță... Desert din ciocolată și fructe de pădure, sub formă de lumânare...