Iustin Truță, un bucătar ce profesează de aproximativ 25 de ani, a venit în sezonul 8 al emisiunii ”Chefi la cuțite” cu o rețetă pe bază de pește dorada și creveți, cu care a sperat să obțină cuțitul pentru a trece mai departe în concurs și a demonstra priceperea și abilitățile în bucătărie.
Rețeta File de doradă marocan cu coriandru fresh și creveți - Ingrediente:
- 1 kg pește Dorada sau Sea Bass(lup de mare)
- 150 gr calamar tub
- 5 buc. creveți întregi în cochilie Black Tiger
- 300 gr ardei gras roșu
- 200 gr morcovi
- 200 gr ceapă
- 100 gr usturoi
- 400 gr roșii pasate din conservă
- 400 gr năut fiert
- 200 ml ulei
- 50 gr unt
- 10 g fulgi chili
- 10 gr cumin
- 30 gr sare
- 10 gr piper
Rețeta File de doradă marocan cu coriandru fresh și creveți - Preparare
Se filetează peștele iar capetele, spinarea și coada se pun la fiert pentru a rezulta un stock redus.
Legumele se curăță și se taie în cuburi mari. Se trag la tigaie în ulei, după care se stinge cu stockul rezultat de mai sus.
Se adaugă lămâie, condimente și jumătate din coriandru.
După câteva minute se adaugă pasta de roșii și năutul spalat și curățat de pielițe.
Citește și: Rețeta Dorada cu supă cremă de dovleac și chipsuri de topinambur cu salată de fenicul
Separat, se trage calamarul în unt cu fulgi de chili, după ce a fost crestat în asa fel sa iasă sub formă de arici.
Creveții se spală și se curăță doar coada.
In sosul rezultat, care trebuie să aibă consistență și aspect de sote se gătesc: peștele, creveții și calamarul.
La final se adaugă coriandru și pătrunjel.
Se montează legume pe centrul farfuriei, peștele deasupra și în varf, înfipt cu o scobitoare 1 crevete.
Sosul se așază de jur împrejur și aricii de calamar în triunghi.
Se decorează cu frunze de valeriană.
Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Rețetă de ceviche cu sos de citrice... Rețetă de ton în crustă cu pepene verde si pepene galben...