Îţi plac dulciurile, dar te-ai săturat de cele obişnuite, pe care le poţi cumpăra de oriunde? Merită să încerci prăjitura "Domino", un desert fabulos, cu care o să impresionezi pe toată lumea.
Desertul este cunoscut în toată lumea cu numele de "Battenberg" şi este o prajitura „regală”. Se presupune că a fost preparată în 1884, pentru a sărbători căsătoria prinţesei Victoria (nepoata reginei Victoria) cu prinţul Louis de Battenberg.
INGREDIENTE:
4 oua
zahar vanilat
250 g zahar
250 g unt
250 g faina
5 linguri de lapte
o lingurita de cacao
un pliculet de praf de copt
un borcan de gem de caise sau alt gem acrisor
100 g glazura de ciocolata sau martipan rulat
MOD DE PREPARARE:
Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul. Ouale se bat cu laptele si se incorporeaza usor, mixand cu aceeasi viteza. O sa iasa o crema foarte fina si spumoasa. Se incorporeaza faina si praful de copt, mixand la aceeasi viteza, pentru a nu se taia compozitia. Se imparte aluatul in doua: una din jumatati se coloreaza cu cacao sau colorant de orice culoare preferati.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se imparte in doua cu ajutorul unei bucati de folie de aluminiu impaturita in 4 si asezata pe verticala, drept perete despartitor. Se toarna aluaturile in cele doua jumatati, cel alb intr-o parte, cel colorat in cealalta. Se da tava la cuptorul preincalzit timp de 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Cand este gata, se scoate cu tot cu hartia de copt din tava si se lasa sa se raceasca. Apoi se desprinde usor hartia, fiecare bucata de chec se taie in doua jumatati egale, pe verticala. Se pun una langa alta doua fasii: una alba, una colorata si se ung cu gem. Celelalte doua fasii de chec se pun deasupra, una colorata si una alba, ca sa iasa in forma de tabla de sah cand taiati felia. Totul se inveleste cu martipan. Pofta buna!
Cum să prepari o super prăjitură în doar câteva minute, cu puţine ingrediente! Vezi reţeta cu fiecare pas... Puține știu! GREȘEALA pe care o fac gospodinele atunci când prepară OMLETA!...