Cei trei chefi au fost plăcut surprinși de colega lor de la producție Carmen Marinescu, care i-a delectat cu o delicioasa rețetă Jeleu de șampanie cu creveți, sau Creveți în aspic, un preparat afrodisiac.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta Jeleu de șampanie cu creveți, sau Creveți în aspic:
- 250 g creveți
- 2 căței de usturoi
- 1 cub de unt
- Sare și piper
- 5 foi de gelatină
- 200 ml șampanie
- 200 ml stock de legume
- 1 linguriță de zahăr
- Busuioc
Cum pregătim rețeta Jeleu de șampanie cu creveți, sau Creveți în aspic.
Creveții curățați se targ în unt topit, împreună cu usturoiul tocat.
Se condimentează cu sare și piper și se scot în alt vas. Peste grăsimea din tigaie se adaugă șampania și stockul de legume. Se lasă să fiarbă câteva minute, se mai adaugă sare, piper și zahăr și se lasă la răcit.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Cocktail de creveți cu avocado!
Foile de gelatină se introduc în apă rece și se lasă să se înmoaie. Apoi se storc bine și se dizolvă în amestecul de șampanie cu stock de legume. Se adaugă busuioc tocat.
Creveții se pun în boluri și se toarnă aspicul peste ei până sunt acoperiți. Se dau la rece pentru a se întări aspicul.
Poftă bună!
Plăcintă modestă. O delicioasă rețetă englezească de plăcintă cu legume și mult coriandru... Trei rețete delicioase de desert cu ciocolată: Tort, Mascote și Trufe...