Atunci când vrei să-ți încânți musafirii și familia cu un desert delicios și spectaculos, lava cake este soluția. Nimeni nu va refuza așa ceva!
Ingrediente pentru lava cake
- 3 ouă medii
- 3 linguri de făină
- 3 linguri de zahăr
- 200 g unt
- 400 g ciocolată amăruie
Mod de preparare lava cake
Tăiem ciocolata în bucăți mici, la fel și untul și le punem la topit, într-un vas, pe baie de aburi. Amestecăm până se topesc ingredientele și compoziția este omogenă.
Luăm vasul de pe foc, lăsăm compoziția să se tempereze ușor, apoi încorporăm în ea, ouăle și făina.
Tapetăm 4 forme de ramekin cu unt și făină și umplem 3/4 din capacitatea lor cu compoziția de lava cake.
Le așezăm într-o tavă și le dăm la cuptor pentru 12 minute, la 200 de grade.
Lăsăm lava cakes să se tempereze 5 minute în formele de copt, apoi le scoatem cu grijă și le transferăm pe platouri.
Servim lava cake cu înghețata preferată.
Puteți încerca și Lava cake cu ciocolată albă și sos de căpșuni, sau Lava cake trio.