Gutuile, darurile aurii și parfumate ale toamnei, pot fi folosite nu doar la Gem sau Dulceață, ci și în diverse preparate, cum este și această delicioase Mâncare de gutui cu orez și piept de pui.
Ingrediente pentru Mâncare de gutui cu orez și piept de pui
- 1 gutuie mare
- 500 g piept de pui dezosat
- 250 g orez
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 125 ml ulei
- sare
- piper
- scorțișoară( opțional)
- pătrunjel verde
Mod de preparare Mâncare de gutui cu orez și piept de pui
Se curăță gutuia de coajă și de interior și se taie în cuburi mari care se stropesc cu zeamă de lămâie și se presară cu zahăr și scorțișoară.
Pieptul de pui se taie în cuburi de mărimea celor de gutuie și se fierb în apă cu sare.
Se amestecă bine, cuburile de gutuie cu zahărul și scorțișoara, apoi se călesc în ulei încins, până încep să se rumenească.
Se adaugă orezul și se amestecă bine pentru 1-2 minute, apoi se adaugă pieptul de pui și supa în care a fiert, în prăporție de 3: 1 față de orez.
Se lasă să fiarbă, până când orezul este hidratat.
Se potrivește gustul cu sare și piper, iar la final, se adaugă pătrunjel verde, tocat.