Chefi la cuțite

MARȚI | ora 20.00

Cum se prepară deliciosul Gem de gutui - Rețeta clasică

 

Foarte bine ne va prinde în sezonul rece deliciosul gem de gutui, servit pe felii de pâine tartinate cu unt, alături de un ceai cald!


Ingrediente pentru Gem de gutui

  • 3 kg gutui
  • 1 kg zahăr
  • 300 ml apă
  • 2 lămâi

Mod de preparare Gem de gutui

Spălăm bine gutuile, le tăiem în jumătăți, le îndepărtăm cotoarele și semințele, apoi le cântărim și le dăm pe răzătoarea mare. Le stropim cu zeamă de lămâie să nu oxideze prea rău.
Punem apa cu zahărul într-un vas, la foc mediu și fierbem un sirop  nu foarte consistent ca la Dulceața de gutui, doar până se dizolvă bine zahărul. 
Adăugăm gutuile și amestecăm intens pe foc până se omogenizează, apoi transferăm vasul la cuptor, la foc mediu și lăsăm gemul de gutui să se prepare 35-40 de minute, sau până când capătă consistența unei paste groase.
Punem gemul de gutui fierbinte în borcanele sterilizate, înfiletăm capacele și lăsăm borcanele în cuptorul fierbinte, cu focul stins, până a doua zi când vor fi reci și bune de trecut în cămară.
 


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezon special se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://s.a1.ro/Luarcdv. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube 

 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI