Un preparat oltenesc de nerefuzat, este delicioasa Mâncare de praz cu măsline și carne de curcan!
Ingrediente pentru rețeta Mâncare de praz cu măsline și carne de curcan
- 12 fire subțiri de praz
- 5 cepe mici
- 800 g carne de curcan
- 1 lămâie
- 500 g sos de tomate
- 4 foi de dafin
- 100 ml ulei
- 300 g măsline
- 1 lingură zahăr
- Sare
- Piper
- 250 ml apă
Mod de preparare pentru rețeta Mâncare de praz cu măsline și carne de curcan
Carnea de curcan se taie în bucăți și se gătește la grill, asezonată cu sare și piper.
Se spală prazul și se curăță, se păstrează numai partea albă.
Ceapa, tăiată solzișori și prazul în bucăți de 2-3 cm, se călesc în ulei, la foc mic până se pătrund.
Se adaugă și sosul de tomate, apoi o cană de apă.
Se adaugă măslinele, se acopera oala cu capac și se lasă la fiert.
Dupa 10 minute, se adaugă sare, piper, foile de dafin, zahărul și se mai lasă la fiert încă 5 minute, apoi se dă vasul la cuptorul preîncălzit la 190 grade, pentru 15 minute.
Se îndepărtează foile de dafin și se servește delicioasa mâncare de praz cu măsline și carne de curcan, fierbinte, alături de carnea de curcan.