Sonia Ferrari este cântăreață și a venit la emisiunea „Chefi la cuțite” în sezonul 8, cu o rețetă specială de musaca, dar și cu o poveste de viață interesantă.
Ingrediente pentru Rețeta Musaca de cartofi cu carne tocată și multe legume:
- 1 kg cartofi
- 1 kg de carne de porc tocată
- 3 cepe
- 3 buc. păstârnac
- 3 linguri de smântână
- 4 ouă
- 200 gr cașcaval
- boia de ardei
- 2-3 linguri ulei
- 200 gr sos de roșii
- murături pentru servit
Mod de preparare pentru Rețeta Musaca de cartofi cu carne tocată și multe legume
Începem prin a pregăti ingredientele pentru umplutură.
Tocăm ceama, păstârnacul și le călim în ulei până se pătrund bine. Adăugăm carnea tocată, asezonăm cu sare și piper și amestecăm constant până se pătrunde și carnea tocată. Adăugăm sosul de roșii și mai lăsăm să fiarbă 8-10 minute, apoi lăsăm compoziția la temperat.
Pregătim cartofii.
Curățăm cartofii îi tocăm în cuburi și îi punem la fiert în apă cu sare. Îi lăsăm să fiarbă până se pătrund. Apoi îi lăsăm să se tempereze.
Citește și: Rețeta Musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi
Asamblăm și coacem musacaua de cartofi.
Ungem 4 boluri termorezistente cu unt și punem în ele straturi alternative de cartofi și carne. Ultimul strat va fi de cartofi.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare și cu smântâna și adăugăm cașcavalul răzuit. Turnăm acest amestec deasupra ultimului strat de cartofi și dăm vasele la cuptor până când musacaua se va gratina frumos deasupra.
Servim delicioasa musaca de cartofi cu carne tocată și multe legume, alături de o salată de murături.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Rețeta spaniolă Albondigas con salsa de tomate. Rețetă de chiftele în sos de roșii... Rețetă de tăiței de casă cu carne de vită și sos. Rumpstack und kasespatzle...