Antena Căutare

Muşchi de porc cu varză de Bruxelles, sparanghel tras în unt şi piure de cartofi mov

Un preparat complex, dar extrem de gustos, cu o combinațieperfectă de ingrediente: Muşchi de porc cu varză de Bruxelles, sparanghel tras în unt şi piure de cartofi mov.

Un preparat complex, dar extrem de gustos, cu o combinațieperfectă de ingrediente: Muşchi de porc cu varză de Bruxelles, sparanghel tras în unt şi piure de cartofi mov.

Ce ne trebuie pentru rețeta Muşchi de porc cu varză de Bruxelles, sparanghel tras în unt şi piure de cartofi mov:


  • Mușchi de porc - 1 kg
  • Cafea - 50 de grame
  • Sare și piper - 30 de grame
  • Paprika afumată - 15 grame
  • Usturoi praf - 15 grame
  • Pudră de ceapă - 15 grame
  • Zahar - 15 grame
  • Grăsime de coca - 150 grame
  • Pentru sos de mere
  • Măr roșu - 5 buc (decojite)
  • Suc de mere - 200 ml
  • Unt - 50 de grame
  • Sare și piper
  • Pentru părți
  • Varza de Bruxelles - 200 de grame
  • Struguri - 50 grame
  • Pancheta - 50 de grame
  • Ceapa de perle - 50 de grame
  • Sparanghel - 6 buc.
  • Vin alb - 30 ml
  • Suc de lămâie - 50ml
  • 1 lămâie
  • Unt - 70 de grame
  • Oregano - 10 grame
  • Sare și ardei-la gust
  • Pentru piureul de cartofi purpurii:
  • Cartof violet - 300 de grame
  • Lapte - 200 ml
  • Unt - 150 de grame
  • Nucșoară - 10 grame
  • Usturoi prăjit - 2 cuișoare
  • Sare și piper
  • Pentru décor:
  • Flori comestibile și microgreens

Rețeta Muşchi de porc cu varză de Bruxelles, sparanghel tras în unt şi piure de cartofi mov - Preparare

Frecați mușchiul de porc cu sare, piper, ardei gras, usturoi, pudră de ceapă, zahăr și cafea.

Puneți-l în folie de plastic și lăsați-l să se odihnească timp de 5-10 minute pentru a se asezona.

Între timp, curățați varza de Bruxelles și poșați-o în apă cu suc de lămâie timp de 2-3 minute. Se taie pe jumătate și se trage la tigaie cu puțin ulei.

Tăiați panceta în felii subțiri.

Se taie strugurii în sferturi și se condimentează cu pipe,r sare și oregano. Introduceți-i la cuptor pentru 2-3 minute la 180 de grade.

Decojiți ceapa și marinați-o în vin alb apoi adăugați-o în tigaie împreună cu varza de Bruxelles.

Scoateți carnea de porc din folia de plastic. Rumeniți-o într-o tigaie cu puțin ulei pentru 2-3 minute. Dați-o apoi la cuptor timp de 10-12 minute la 160 de grade.

În sosul rămas în tigaie adăugați pancheta cu varza de Bruxelles, ceapa, strugurii și sparanghelul. Se glazurează cu vin alb și se adaugă unt, sare și piper, după gust.

Curățați merele ți tăiațile subțire. Puneți-le cu puțin suc de mere și scorțișoară în tigaie și dați-le la cuptor pentru 2-3 minute. Puneți-le în tigaia cu sos și adăugați untul pentru un plus de luciu și mai mult gust.

Fierbeți cartofii violet și scurgeți apa. Adăugați laptele și untul și faceți un piure cu consistență perfectă.

Așezați porțiile în farfurii dreptunghiulare și garnisiți cu câteva flori și microgreens.

Supă cremă de ardei copt, cu gust afumat! Rețetă simplă și rapidă, perfectă pentru orice masă... Rețetă de hummus și rețetă de tabouleh...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x