Foarte simplu de preparat,cu ingrediente puține, dar tare delicioase aceste Copănele de pui în sos de lămâie!
Un deliciu garantat este și acest Papricaș de pui cu mămăliguță, dar nici aceate Copănele de pui rumenite ușor, în sos de muștar la cuptor, nu-s de refuzat!
Ingrediente pentru Copănele de pui în sos de lămâie
- 1 kg copănele de pui
- 1-2 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 legătură pătrunjel verde
- 400 ml smântână de gătit
- 1 lămâie
- sare
Mod de preparare Copănele de pui în sos de lămâie
Copănelele de pui se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin la odihnit.
Se curăță legumele, se clătesc și se pun la fiert în apă clocotită, cu sare, doar cât să fie acoperite. Se adaugă și copănelele și se lasă să fiarbă până se pătrund bine.
Se strecoară zeama, se lasă puțin la temperat, apoi se adaugă smântâna lichidă și, dacă e necesar, și o linguriță de amidon alimentar, dizolvat în prealabil în puțină apă sau chiar supă rece.
Se adaugă zeamă de lămâie, după gust, mult pătrunjel verde, copănelele și se mai fierbe totul pentru 3 clocote.
Se servesc delicioasele copănele de pui cu sos de lămâie, alături de o mămăliguță caldă.