- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru că a început sezonul cireșelor, să ne răsfățăm cu un delicios Pandișpan bicolor cu cireșe. Rețeta este simplă, și o poate prepara orice gospodină.
Ingrediente pentru rețeta de Pandișpan bicolor cu cireșe
- 8 ouă
- 175 g zahăr
- 150 g făină
- 30 g cacao
- 100 ml ulei
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 500 g cireșe
- 50 g zahăr pudră, cu aroma de vanilie
Mod de preparare pentru rețeta de Pandișpan bicolor cu cireșe
Se spală cireșele, li se scot sâmburii și se lasă într-o sită, la scurs.
Se pornește cuptorul la 180 de grade.
Pentru blatul de pandișpan, se separă albușurile de gălbenușuri.
Se presară sare peste albușuri și se mixează spumă, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se mixează in continuare până rezultă o bezea fermă.
Se adaugă gălbenușurile frecate cu un praf de sare, uleiul și esența, apoi se încorporează, treptat, 120 g de făină si se omogenizează bine compoziția.
Se împarte compoziția de pandișpan în două.
Într-o parte se adaugă cacaua, iar în cealaltă restul de făină.
Se tapetează o tavă de 20/30 cm cu hârtie de copt și se întinde compoziția de pandișpan cu cacao.
Se presară jumătate din cireșele bine scurse, apoi se întinde cealaltă compoziție de pandișpan și se presară restul cireșelor.
Se coace deliciosul pandișpan bicolor cu cireșe pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Se lasă, apoi, să se tempereze în tavă, se pudrează cu zahărul vanilat și se porționează.
Citiți și rețeta Pandișpan bicolor cu prune!
Somon cu legume la tigaie, o rețetă fără calorii, gata în doar 15 minute! Care e secretul?...