- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Rețeta de pandișpan este una clasică, cu unt, pentru a fi mai densă compoziția și a nu migra afinele la baza prăjiturii.
Combinația de pandișpan cu afine și budică de vanilie, dar și de ciocolată este una extrem de savuroasă, împacă chiar toate gusturile.
Pandișpan cu afine și budincă. Rețeta lui Vlăduț pentru weekend - Ingrediente:
- Pentru blat:
- 10 ouă
- 10 linguri de zahăr
- 10 linguri de unt topit
- 10 linguri de făină
- coaja de la 2 lămâi bio
- 1 praf de sare
- 400 gr afine
- Pentru budinca de vanilie și de ciocolată:
- 4 gălbenușuri
- 150 gr zahăr cu aromă de vanilie
- 1 l lapte
- 1 praf de sare
- 250 g unt
- 150 gr făină
- 100 gr ciocolată
- 2-3 lingurițe esență de vanilie
Pandișpan cu afine și budincă. Rețeta lui Vlăduț pentru weekend - Preparare
Pentru blatul de pandișpan, se începe prin a separa albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se mixează spumă, mai întâi presărate cu puțină sare, apoi cu zahărul obținând o bezea foarte fermă.
Gălbenușurile se amestecă cu coaja de lămâie răzuită și cu untul topit și temperat, obținând o emulsie care se încorporează, treptat și ușor în bezeaua de albușuri.
La final se încorporează și făina, adăugată treptat.
Tava se tapetează cu ulei și făină și se întinde în ea 1/4 din compoziția de pandișpan. Restul compoziției se amestecă cu afinele și se adaugă în tavă.
Se coace minunatul pandișpan cu afine pentru 35-40 de minute la 180 de grade, nu înainte de a încălzi cuptorul.
Citește și: Rețetă de pandișpan cu vișine și caise
Pentru budinca de vanilie cu ciocolată, mai întâi se amestecă gălbenușurile cu zahărul. Se adaugă o cană de lapte rece și se încorporează făina. Se omogenizează, apoi se adaugă și restul de lapte.
Compoziția pentru budincă se transferă pe baie de aburi și se fierbe amestecând continuu până capătă consistență. Se ia apoi de pe foc și se împarte în două. Într-o parte se adaugă 200 gr de unt și vanilia, iar în cealaltă 50 gr de unt și 100 gr de ciocolată. Se amestecă ambele comboziții până la topirea untului și a ciocolatei și se lasă la răcit.
Citește și: Pandișpan cu cremă de vanilie și multe fructe - Rețeta Ramonei Olaru de la Neatza cu Răzvan și Dani
Când pandișpanul cu afine se răcește, se porționează și se decorează fiecare porție cu budinca de vanilie și cea de ciocolată.
Este un desert de vară absolut delicios!
Pentru a nu pierde detaliile și sfaturile lui Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: