Antena Căutare

Patru cele mai simple rețete cu vinete, pentru gustări rapide și delicioase

Vinetele pot fi preparate în mai multe moduri, nu doar sub formă de salată, așa că am făcut un top patru cele mai simple rețete cu vinete, pentru gustări rapide și delicioase.

Patru cele mai simple rețete cu vinete, pentru gustări rapide și delicioase Galerie
Patru cele mai simple rețete cu vinete, pentru gustări rapide și delicioase

Iată care sunt top patru cele mai simple rețete cu vinete, pentru gustări rapide și delicioase:

1. Rețeta Vinete la grătar cu sos de pătrunjel verde și usturoi

Ingrediente:


  • 2- 3 vinete mari
  • sare grunjoasă
  • Sos de pătrunjel verde cu usturoi:
  • 3-4 căței mari de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • Puțină zeamă de lămâie
  • Sare, după gust

Rețeta Vinete la grătar cu sos de pătrunjel verde și usturoi - MMod de preparare

Patru cele mai simple rețete cu vinete, pentru gustări rapide și delicioase

vinete cu sos de patrunjel

Vinetele se spală, se taie rondele și se presară cu sare grunjoasă.

Se lasă la odihnit 30 de minute, pentru a elimina din sucul amar, apoi se tamponează cu prosoape de hârtie, absorbante.

Cât timp stau vinetele la odihnit se prepare sosul de pătrunjel cu usturoi,

Se curăță usturoiul, se pisează cu sare și se freacă cu puțin ulei de măsline.

Se spală pătrunjelul, se toacă mărunt și se adaugă peste usturoi.

Se omogenizează și se asezonează cu zeamă de lămâie și sare, după gust.

Rondelele de vinete se rumenesc pe grătar sau grill, pe ambele părți și se ung cât sunt calde cu sosul de pătrunjel verde cu usturoi.

Se lasă să se tempereze câteva minute, pentru a se întrepătrunde gusturile și se pot servi.

2. Rețeta Vinete la grătar cu sos de roșii și parmezan

Ingrediente:


  • 2- 3 vinete mari
  • sare grunjoasă
  • Pentru sos:
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 roșii bine coapte, sau 4-5 linguri pasta de roșii
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1-2 linguri de apă
  • Sare și piper
  • Oregano și busuioc
  • Parmezan ras

Rețeta Vinete la grătar cu sos de roșii și parmezan - Preparare

Patru cele mai simple rețete cu vinete, pentru gustări rapide și delicioase

vinete cu sos de rosii si parmezan

Se spală vinetele, se taie rondele și se presară sare grunjoasă peste ele

Se lasă la odihnit 20-30 de minute, pentru a elimina din sucul amar, apoi se tamponează cu prosoape de hârtie, absorbante.

Între timp, se prepare sosul de roșii.

Se curăță roșiile, se pasează și se pun la fiert cu puțin ulei de măsline și puțină apă.

Se curăță usturoiul, se dă pe răzătoare și se adaugă în sosul de roșii când acesta începe să se reducă. Se adaugă oregano și busuioc și puțină sare.

Rondelele de vinete se trag la grătar și se ung cu sosul de roșii, Se presară parmesan și se servesc calde.

3. Rețeta Pizzete cu vinete și chorizo

Ingrediente:


  • 2 vinete mari
  • 150 g mozzarella
  • 100 g chorizo
  • 200 g ketchup
  • 50-60 ml ulei de măsline
  • oregano uscat
  • busuioc proaspăt

Rețeta Pizzete cu vinete și chorizo - Preparare

Patru cele mai simple rețete cu vinete, pentru gustări rapide și delicioase

Pizzete cu vinete

Se spală vinetele, se taie rondele și se presară sare grunjoasă peste ele

Se lasă la odihnit 20-30 de minute, pentru a elimina din sucul amar, apoi se tamponează cu prosoape de hârtie, absorbante.

Se tapetează tava cu hârtie de copt, se așază rondelele de vinete în tavă și se stropesc cu ulei de măsline. Se ung cu ketchup, se alază rondele de chorizo și se mozzarella și se presară oregano și busuioc peste ele

Se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 10-15 minute

4. Rețeta Vinete la cuptor cu roșii și mozzarella


  • 2 vinete
  • 5-6 roșii
  • 200 gr mozzarella
  • ulei de măsline
  • frunze de busuioc
  • sare și piper
  • oregano
  • 2-3 căței de usturoi

Rețeta Vinete la cuptor cu roșii și mozzarella - Preparare

Patru cele mai simple rețete cu vinete, pentru gustări rapide și delicioase

vinete la cuptor cu rosi si mozzarella

Se pornește cuptorul la 200 de grade

Se spală vinetele și se feliază rondele.

Se presară feliile de vinete cu sare și se lasă la odihnit 10 minute, pentru a elimina din sucul amar. Apoi se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante și se așază într-o tavă, pe hârtie de copt.

Se stropesc cu ulei de măsline și se așază printre feliile de vinete, felii de roșii, felii de mozzarella, frunze de busuioc și rondele de usturoi. Se mai presară piper, sare și oregano și se dau la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade.

Se servesc ca atare, sau ca garnitură la orice friptură.

Conserve pentru iarnă. Rețetă de Vinete marinate, perfecte pentru diverse salate... Secretul celor mai bune plăcinte săseşti - o crustă delicioasă din smântână...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x