Vinetele, legumele vedete ale verii, pe lângă faptul că au un gust bun în preparate, au și mari beneficii asupra organismului, dacă sunt gătite cum trebuie. Rețete cu vinete, proprietăți.
În primul rând, au mari efecte benefice asupra sistemului imunitar, datorită conținutului de vitamina A și C;
Au efecte benefice în prevenirea bolilor cardiovasculare, deoarece conțin potasiu;
Sunt recomandate în combaterea stresului, datorită conținutului de magneziu;
Au proprietăţi anticancerigene, prin conținutul bogat de acid clorogenic;
Au un conținut redus de zahăr, deci sunt recomandate și persoanelor diagnosticate cu diabet;
Fiind bogate în fibre, foarte sărace în grăsimi și având un conținut bogat de apă, sunt recomandate și în dietele de slăbire;
Pentru a beneficia de taote aceste proprietăți, nu trebuie consumate asociate cu diverse grăsimi, cum ar fi: prăjite cu mult ulei sau în salate cu multă maioneză.
Cele mai recomandate sunt la grătar sau în salate cu puțin ulei.
Rețete cu vinete, gustoase și ușor de preparat. Click pe linkurile de mai jos, pentru a citi rețetele!