- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Foarte simple și gustoase aceste Pizzete pe rondele de vinete și dovlecei, mai ales în plin sezon al legumelor respective!
Delicioase sunt și aceste Vinete tempura cu brunoise de legume și sos de iaurt cu mere și mentă, sau aceste Rulouri de vinete umplute cu brânzeturi aromate!
Ingrediente pentru Pizzete pe rondele de vinete și dovlecei
- 1 vânătă medie
- 1 dovlecel
- 3-4 cârnați afumați
- felii de salam crud-uscat
- 2-3 roșii
- 200 g mozzarella
- frunze de busuioc
- sare
- piper
- ketchup, pentru servit
- puțin ulei de măsline pentru uns tava
Mod de preparare Pizzete pe rondele de vinete și dovlecei
Spălăm bine vânăta și dovlecelul, le tăiem în rondele de 5-6 mm grosime și presărăm sare peste ele.
Le lăsăm așa 7-8 minute să elimine din sucul lor, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante și repetăm procedeul întorcându-le pe partea cealaltă.
Între timp, feliem ingredientele pentru topping.
Mozzarella o dăm pe răzătoarea mare, iar frunzele de busuioc le clătim și le lăsăm la scurs.
Ungem o tavăp antiaderentă cu foarte puțin ulei de măsline și așezăm rondelele de vânătă și dovlecel.
Presărăm peste ele, mai întâi mozzarella, apoi câte 1-2 felii din restul ingredientelor, presărăm piper, frunze de busuioc și din nou mozzarella.
Dăm tava la cuptor pentru 10 minute, sau până când mozzarella se topește și gratinează frumos pizzetele.
Lăsăm delicioasele pizzete pe rondele de vinete și dovlecei să se tempereze, apoi le putem servi cu ketchup, sau diverse sosuri cu usturoi.