Este piața plină de vinete și vreți să profitați la maxim de gustul lor? Încercați aceste rulouri de vinete umplute cu brânzeturi aromate și vor fi printre aperitivele preferate!
Puteți încerca și Vinete la grătar cu orez și castraveți, sau Vinete prăjite cu mujdei.
Ingrediente pentru Rulouri de vinete umplute cu brânzeturi aromate
- 2 vinete lunguiețe
- 250 g brânză telemea sau feta
- 250 g perle de brânză
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 2-3 frunze de busuioc
- 1 crenguță rozmarin
- sare
Mod de preparare Rulouri de vinete umplute cu brânzeturi aromate
Se spală bine vinetele și se taie longitudinal, în felii subțiri de 5-6 mm.
Se presară sare peste ele și se lasă 10 minute, pentru a elimina sucul amar.
Se pune o tigaie pe foc cu ulei de măsline usturoiul răzuit, frunzele de busuioc rupte și crenguța de rozmarin și se amestecă 1-2 minute, pentru a se aromatiza.
Se presară și puțină sare pentru intensificarea gustului, apoi se lasă la temperat.
Brânzeturile se amestecă cu uleiul aromatizat.
Fâșiile de vinete se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante, apoi se trag la tigaia unsă cu puțin ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, până se pătrund.
Se rulează punând la interior șin brânzeturile aromate și se servesc ca aperitiv.