Simplă, dar delicioasă și, mai ales, foarte apreciată această Plăcintă cu brânză și aluat de casă.
Ingrediente pentru rețeta Plăcintă cu brânză și aluat de casă
- 800 gr făină de grâu
- 600 gr de brânză proaspătă
- 6 ouă
- 100 gr unt
- 100 ml ulei
- 40 gr drojdie
- 1 lămâie pentru ras
- 30 ml esenţă de vanilie
- 20 gr zahăr vanilinat
- 250 gr zahăr
Mod de preparare pentru rețeta Plăcintă cu brânză și aluat de casă
Se cerne făina, iar la mijlocul eui se pune drojdia diluată în lapte cald, cu o lingură de zahăr. Se lasă 10 minute, apoi se adaugă un ou, untul topit, uleiul, 2 lingurițe esență și se frământă aluatul care se lasă la odihnit cel puțin 30 de minute.
Brânza se amestecă cu zahărul, coaja rasă de lâmâie, restul de esență, sare și ouăle.
Se împarte aluatul de plăcintă în două foi care se umplu cu compoziția de brânză.
Se coace plăcinta cu brânză la 180 de grade, pentru 35 de minute, apoi se lasă să se tempereze, se porționează și se pudrează cu zahăr vanilat.
Desert din ciocolată și fructe de pădure, sub formă de lumânare... Gogoși pufoase cu gust de vanile și lămâie...