Cu doar câteva ingrediente și într-un timp scurt, îți poți satisface pofta de dulce, preparând o delicioasă plăcintă cu brânză și merișoare.
Iar dacă nu sunteți fan brânză, puteți prepara această delicioasă Plăcintă cu mere caramelizate, sau această delicioasă Plăcintă cu iaurt servită cu sos de vanilie și fructe de pădure.
Ingrediente pentru Plăcintă cu brânză și merișoare
- 1 pachet aluat de foietaj
- 800 g brânză de vaci
- 125 g zahăr
- un praf sare
- 200 g merișoare confiate
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 3 ouă
- 2-3 linguri griș
Mod de preparare Plăcintă cu brânză și merișoare
Punem merișoarele la hidratat în puțină apă călduță.
Amestecăm brânza cu zahărul, un praf de sare și esența, apoi adăugăm grișul, două ouă și albușul de la al treilea și omogenizăm compoziția.
La final adăugăm merișoarele hidratate și scurse.
Tapetăm o tavă, de dimensiunea foilor de aluat, cu hârtie de copt, așezăm prima foaie de aluat în ea, apoi întindem umplutura de brânză cu merișoare și o acoperim cu a doua foaie de aluat.
Amestecăm un gălbenuș cu puțin lapte și ungem aluatul de deasupra.
Coacem delicioasa plăcintă cu brânză și merișoare pentru 30-35 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.
O lăsăm apoi 30 de minute să se tempereze și o putem porționa și servi cu poftă.