Pentru că este piața plină de fructe și vrem să profităm din plin de gustul și proprietățile acestora, să le includem și în delicioasele deserturi. Și ce poate fi mai simplu și mai bun decât o plăcintă cu brânză și vișine, dulce-acrișoară!
Rețeta Plăcintă cu brânză și vișine - ingrediente:
- 800 gr aluat de foietaj
- 1 kg brânză de vaci
- 150 gr zahăr
- un praf sare
- 300 gr vișine fără sâmburi
- 30 gr zahăr vanilat
- 3 ouă
- 2-3 linguri griș
Rețeta Plăcintă cu brânză și vișine - mod de preparare
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm brânza de vaci cu zahărul și un praf de sare, apoi, încorporăm două ouă și albușul de la al treilea și omogenizăm compoziția. În funcție de consistența compoziției rezultate, adăugăm 2-3 linguri de griș.
Presărăm zahărul vanilat peste vișine și le încorporăm în compoziția de brânză.
Tapetăm o tavă de 20/30 cm cu hârtie de copt, așezăm prima foaie de aluat foietaj în ea, apoi întindem umplutura de brânză cu vișine.
Vedeți Rețeta de aluat foietaj, preparat în casă!
A doua foaie de aluat o decupăm în fâșii și realăzăm un grilaj frumos deasupra amestecului de brânză cu vișine. Ulgem grilajul cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte.
Coacem delicioasa plăcintă cu brânză și vișine pentru 30-35 minute, la 180 de grade.
O lăsăm să se tempereze, o pudrăm cu zahăr și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.
Citiți și rețeta Prăjitura cu iaurt și vișine!
Înghețata de casă. Rețeta răcoritoare cu fragi de pădure a Sandei Marin... Cum preparăm una dintre cele mai delicioase prăjituri cu fructe de vară! Prăjitura Fantezie de vară....