Prăjitura cu iaurt și vișine este o prăjitură simplă și de mare efect, cu gust dulce-acrișor și merită preparată, mai ales în plin sezon al vișinelor coapte și savurată alături de cei dragi.
O rețetă simplă și ușoară, din categoria rețetelor cu vișine este și această delicioasă Tartă cu vișine.
Ingrediente pentru prăjitura cu iaurt și vișine
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 150 g iaurt cremos
- 75 ml ulei
- 150 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1praf sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 150 g vișine fără sâmburi
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Mod de preparare prăjitura cu iaurt și vișine
Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și zahărul vanilat și mixăm energic până obținem o compoziție spumoasă.
Adăugăm uleiul, esenta de vanilie și omogenizăm, apoi adaugăm iaurtul și din nou omogenizăm.
La final adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
Ungem tava cu unt și o pudrăm cu zahăr, apoi întindem aluatul în ea.
Înfigem vișinele din loc în loc și dăm tava la cuptorul preîncălzit, pentru 45 de minute, la 180 de grade.
Nu uităm să facem și testul cu scobitoarea, pentru a fi siguri că prăjitura este bine coaptă.
După coacere, o lăsăm să se răcească, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr.
Este o prăjitură ușor acrișoară de la vișine și foarte aromată.
Să vă fie de folos!