Inspirată din bucătăria bavareză, această Plăcintă cu carne tocată servită cu o dulceață picantă, deosebită, va cuceri instant, orice gurmand.
O rețetă mai simplă, dar gustoasă este rețeta de Plăcintă cu carne tocată și ciuperci, iar dacă doriți o plăcintă mai deosebită, încercați această Plăcintă de pește cu legume și piure de cartofi!
Ingrediente pentru Plăcintă cu carne tocată servită cu o dulceață picantă, deosebită
- Pentru aluat:
- 700 g făină
- 250 g unt
- 50 g zahăr
- 2 ouă
- 1 vârf linguriță praf de copt
- un praf sare
- 1 ou pentru uns
- Pentru umplutură:
- 1 kg carne tocată din piept de pui
- 2 cepe
- ulei de măsline
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- 1 dovlecel
- 1 ceașcă apă
- 1 ceașcă ulei
- 1 ceașcă făină
- 2-3 ouă
- Pentru dulceața picantă:
- 1 kg ceapă
- 200 g zahăr brun
- 2 linguri oțet balsamic
- 1 ardei iute
- 2 ardei capia
- 2-3 mere
- sare
- piper
Mod de preparare Plăcintă cu carne tocată servită cu o dulceață picantă, deosebită
Pentru aluat, se cerne făina împreună cu praful de copt, se face o adâncitură la mijloc unde se pun ouăle frecate cu zahărul și untul tăiat în cuburi, precum și un praf de sare.
Cu ajutorul degetelor se frământă un aluat care se lasă la odihnit 30 de minute, apoi se împarte în două.
Pentru umplutură, se așează carnea tocată într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și unsă bine cu ulei de măsline.
Carnea va fi condimentată în prealabil cu sare și piper, dar și stropită cu puțin ulei de măsline.
Se da tava la cuptor pentru câteva minute bune, până se rumenește bine, iar din când în când se mai amestecă prin ea.
La fel se procedează și cu ceapa care se toacă și se coace la cuptor pentru câteva minute, stropită cu ulei de măsline.
Apoi se amestecă ceapa cu carnea tocată și cu dovlecelul dat pe răzătoare și scurs bine.
Apa se fierbe împreună cu uleiul și un praf de sare, iar la primul clocot se adaugă toată făina, se trage vasul de pe foc și se amestecă bine.
Se lasă să se tempereze și se adaugă pe rând, ouăle.
Această compoziție se amestecă cu cealaltă compoziție de carne tocată.
Se adaugă și mult pătrunjel tocat.
Cu acest amestec se umplu cele două foi de aluat, și se coace plăcinta pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Pentru dulceața picantă, se toacă ceapa și se pune la călit în ulei de măsline.
Se adaugă zahărul brun, când ceapa începe să devină sticloasă și ulterior, oțetul balsamic.
Se lasă să fiarbă până scade că o dulceață, apoi se adaugă ardeiul tocat în cuburi mici, dar și cuburi mici de mere.
Se mai lasă câteva minute pe foc, așa încât să se pătrundă puțin și ultimele ingrediente, apoi se potrivește gustul de sare și piper, iar după ce se temperează puțin, se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt.
Este pur și simplu delicioasă această Plăcintă cu carne tocată servită cu o dulceață picantă, deosebită!