Plăcintele sunt preparatele favorite printre deserturi, dar sunt deosebite și în variantă sărată, cum este această „Plăcintă cu carne tocată și ciuperci”.
Ingrediente pentru Plăcintă cu carne tocată și ciuperci
- 1 kg făină albă
- 50 g drojdie
- 1 lingură de untură
- 400 ml apă
- 5 ouă
- 1,5 kg carne de vită, tocată
- sare
- piper
- cimbru uscat
- 270 g ciuperci conservate
- 4 cepe
- ulei
Mod de preparare Plăcintă cu carne tocată și ciuperci
Pentru aluat, se încălzește apa, puțin.
Se cerne făina, se face o adâncitură la mijloc, nde se pune drojdia frecată cu o lingură de zahăr și puțină apă caldă.
Se amestecă și se lasă să se activeze.
Apoi se toarnă restul de apă caldă în care se dizolvă sarea, se adaugă untura și se încorporează făina. Se frământă un aluat ferm care se lasă la crescut 30 de minute.
Între timp se pregătește umplutura.
Se toacă ceapa și se călește în puțin ulei, apoi se adaugă ciupercile tocate și carnea și se amestecă bine pe foc, până când carnea este preparată.
Se asezonează cu sare, piper, cimbru, apoi spre final se adaugă o lingură de bulion.
Se lasă la răcit, apoi se încorporează ouăle.
Se întinde aluatul într-o foaie subțire, iar peste el se întinde umplutura de carne.
Se rulează, se așază în tavă și se dă la cuptor până când aluatul este rumenit și copt.
Se lasă la răcit, apoi se porționează.
Escalop de foie gras cu mere coapte... Rețetă simplă de savarine pe care o poate prepara și un începător...