Inspirată din bucătăria englezească, n-are cum să nu te cucerească o așa plăcintă de pește cu legume și piure de cartofi, denumită și plăcinta pescarului!
Puțin diferită, dar foarte gustoasă este și Plăcinta ciobanului - Shepard’s pie!
Ingrediente pentru Plăcintă de pește cu legume și piure de cartofi
- 350 g file de cod
- 250 g amestec de legume (morcovi și mazăre)
- 1 ceapă
- 50 g unt
- 30 ml ulei de măsline
- 250 ml smântână de gătit
- sare
- piper
- zeama de la ½ de lămâie
- pătrunjel verde
- 500 g cartofi
- 100 g unt
- 100 g cașcaval ras
- nucșoară
Mod de preparare Plăcintă de pește cu legume și piure de cartofi
Se toacă ceapa se călește în ulei de măsline, apoi se adaugă amestecul de legume și peștele tăiat în bucăți. Se continuă prepararea ingredientelor, amestecându-le intens și adăugând untul, apoi smântâna de gătit. Se asezonează cu sare, piper și zeamă de lămâie, iar la final, se adaugă pătrunjel verde, tocat.
Între timp se prepară un piure cremos de cartofi care se asezonează cu sare, nucșoară și se amestecă cu o parte din cașcavalul ras.
În vase rotunde de porțelan se pune mai întâi din amestecul de pește cu legume, apoi se crează alveole din piureul de cartofi și se presară cașcaval deasupra.
Se dau vasele cu plăcintă de pește cu legume și piure de cartofi la cuptor pentru 20-30 de minute, la 180 de grade.
Servim plăcinta de pește cu legume și piure de cartofi, alături de o salată asortată.