Ingrediente pentru rețeta de Plăcintă cu lucernă verde:
- 2 ouă
- 1 kg faină
- 200 ml ulei
- 500 ml apă
- 5 gr sare
- 50 gr zahar
- 50 gr usturoi
- 1 ceapă
- 200 ml smântână
- 25 gr drojdie
- 500 gr lucernă verde
Citește și: Rețetă de plăcintă în culorile toamnei: Plăcintă cu pere și ciocolată
Mod de preparare Rețeta de Plăcintă cu lucernă verde:
Se cerne făina într-un vas, se face o adâncitură la mijlocul ei și se pune acolo, drojdia diluată cu zahărul și puțină apă călduță.
Se lasă sa se activeze drojdia, apoi se adaugă 2 ouă, sare, 100 ml ulei, 200 ml smântână și se amestecă cu făina, turnând căte puțină apă caldă.
Se frământă un aluat compact, care se lasă la dospit 30 de minute.
Lucerna se toacă mărunt și se călește în ulei încins, împreună cu ceapa și usturoiul, tocate mărunt.
Citește și: Desert simplu și rapid: Plăcintă cu brânză și merișoare
După ce aluatul a crescut, se rup bucăți din el și se întind în foi de plăcinte, care se umplu cu lucernă și se coc, până se rumenesc.
Se servesc calde cu diverse sosuri.
Poftă bună!
Rețeta de Clătite bănățene la cuptor... Rețeta de Cotlet de berbecuț cu cheesecake de sparanghel și merișoare...