Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

File de cod cu ou poșat, spanac sote și cartofi zdobiți

 

Cum să nu îndrăgești așa preparat cu o combinație interesantă de ingrediente, mai ales dacă eși fan rețete cu pește: „File de cod cu ou poșat, spanac sote și cartofi zdobiți”!

Interesantă și delicioasă este și această Rețetă de somon cu sos teriyaki, dar cu siguranță veți adora și această rețetă de Cod cu spanac și sos de roșii cu mazăre!


Ingrediente pentru  File de cod cu ou poșat, spanac sote și cartofi zdobiți

  • File de cod:
  • 4 file de cod cu piele x 150 g/buc.
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • sare, piper
  • 50 gr unt
  • Sos de unt cu cepșoară (chives):
  • 3 salote
  • 100 gr ustroi
  • 50 gr cimbru proaspăt
  • 100 ml oțet de vin alb
  • 100 ml vin alb sec
  • 150 ml smântână de gătit
  • 300 gr de unt 
  • 2 legături de cepșoară (chives)
  • Cartofi zdrobiți:
  • 1 kg cartofi albi
  • 150 gr unt
  • 1 legătură de cepșoară (chives)
  • 1 lămâie
  • sare, piper alb
  • Spanac sote:
  • 1 kg baby spanac
  • 50 gr ustroi
  • 150 gr unt
  • sare, piper
  • Ou poșat:
  • 4ouă
  • 50 ml oțet de vin alb
  • 500 ml apă
  • Sare

Mod de preparare  File de cod cu ou poșat, spanac sote și cartofi zdobiți

Preparare cartofi zdrobiți

Se pun cartofii la fiert în apă cu sare. După ce sunt fierți se scurg de apă, se zdrobesc și se adaugă pe rând: untul, cepșoara tocată fin și sucul de la lămâie. Se asezonează cu sare și piper.

Preparare sos de unt cu cepșoară

Se pune schalote și ustroi întreg la sotat în unt. Se stinge cu oțetul de vin alb și vinul alb și se reduce la jumătate. Se adaugă smântâna lichidă și se lasă să fiarbă la foc mic 5 minute și se asezonează cu sare și piper. Se ia de pe foc și se adaugă, pe rând, cubulețe de unt și se amestecă continuu. Se strecoară și la final se adaugă chives tocat fin.

Preparare spanac sote

Se pune o tigaie cu unt la topit, se adaugă ustroiul zdrobit, se adaugă spanacul, sare, piper și se sotează.

Preparare ou poșat

Se sparge oul într-o ceșcuță, apoi se scufundă în apă clocotită cu oțet de vin alb și sare, creând rotocoale cu o lingură în apă.

Preparare file de cod

Se pune ulei de măsline într-o tigaie. Între timp asezonăm peștele cu sare și piper, apoi se prăjește peștele pe partea cu piele. La final se adaugă untul și sucul de lămâie.

Când avem toate preparatele gata, le așezăm în straturi pe farfurii.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 



facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE