- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cum să nu îndrăgești așa preparat cu o combinație interesantă de ingrediente, mai ales dacă eși fan rețete cu pește: „File de cod cu ou poșat, spanac sote și cartofi zdobiți”!
Interesantă și delicioasă este și această Rețetă de somon cu sos teriyaki, dar cu siguranță veți adora și această rețetă de Cod cu spanac și sos de roșii cu mazăre!
Ingrediente pentru File de cod cu ou poșat, spanac sote și cartofi zdobiți
- File de cod:
- 4 file de cod cu piele x 150 g/buc.
- 100 ml ulei de măsline
- 1 lămâie
- sare, piper
- 50 gr unt
- Sos de unt cu cepșoară (chives):
- 3 salote
- 100 gr ustroi
- 50 gr cimbru proaspăt
- 100 ml oțet de vin alb
- 100 ml vin alb sec
- 150 ml smântână de gătit
- 300 gr de unt
- 2 legături de cepșoară (chives)
- Cartofi zdrobiți:
- 1 kg cartofi albi
- 150 gr unt
- 1 legătură de cepșoară (chives)
- 1 lămâie
- sare, piper alb
- Spanac sote:
- 1 kg baby spanac
- 50 gr ustroi
- 150 gr unt
- sare, piper
- Ou poșat:
- 4ouă
- 50 ml oțet de vin alb
- 500 ml apă
- Sare
Mod de preparare File de cod cu ou poșat, spanac sote și cartofi zdobiți
Preparare cartofi zdrobiți
Se pun cartofii la fiert în apă cu sare. După ce sunt fierți se scurg de apă, se zdrobesc și se adaugă pe rând: untul, cepșoara tocată fin și sucul de la lămâie. Se asezonează cu sare și piper.
Preparare sos de unt cu cepșoară
Se pune schalote și ustroi întreg la sotat în unt. Se stinge cu oțetul de vin alb și vinul alb și se reduce la jumătate. Se adaugă smântâna lichidă și se lasă să fiarbă la foc mic 5 minute și se asezonează cu sare și piper. Se ia de pe foc și se adaugă, pe rând, cubulețe de unt și se amestecă continuu. Se strecoară și la final se adaugă chives tocat fin.
Preparare spanac sote
Se pune o tigaie cu unt la topit, se adaugă ustroiul zdrobit, se adaugă spanacul, sare, piper și se sotează.
Preparare ou poșat
Se sparge oul într-o ceșcuță, apoi se scufundă în apă clocotită cu oțet de vin alb și sare, creând rotocoale cu o lingură în apă.
Preparare file de cod
Se pune ulei de măsline într-o tigaie. Între timp asezonăm peștele cu sare și piper, apoi se prăjește peștele pe partea cu piele. La final se adaugă untul și sucul de lămâie.
Când avem toate preparatele gata, le așezăm în straturi pe farfurii.
Piept de rață cu sos de vin roșu și miere. Un preparat din care, cine gustă, sigur mai cere!... Dorada prăjită, cu midii în sos de unt și lemongrass...