Dintr-un aluat dospit, simplu de pregătit șui cu ingrediente puține, cu o umplutură din brânză telemea și praz, ies niște plăcinte aperitiv delicioase, pe care le vei adora de la prima degustare.
Ingrediente pentru rețeta de plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie:
Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 25 gr drojdie
- 20 gr zahăr
- 500 ml apă caldă
- 60 ml ulei
- 10 gr sare
-
Pentru umplutură:
- 600 gr telemea de vacă
- 3 fire de praz
- 1 leg ceapă verde
- 1 leg mărar
- 1 leg pătrunjel
- busuic fresh
- 1 caserolă rucola
- 200 ml ulei
- 1 caserolă roșii cherry
Mod de preparare pentru rețeta de plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie
Pentru aluat se dizolvă drojdia amestecată cu zahărul în puțină apă călduță, apoi se alasă la odihnit 8-10 minute, pentru a se activa.
Făina se amestecă cu sarea, apoi se adaugă drojdia activată și se frământă aluatul, picurând treptat apa caldă și uleiul. Aluatul va fi unul ușor moale, dar nelipicios. Se lasă la dospit până își dublează volumul.
Citește și: Plăcinte rustice cu brânză și ceapă verde. Plăcinte delicioase cu aluat de casă și umplutură cremoasă
Pentru umplutură, se toacă prazul rondele și se călește în ulei, dpoar până se pătrunde ușor și își degajă aroma.
Se lasă să se tempereze și se adaugă brânza sfărâmată, ceapă verde, mărar, pătrunjel și busuioc verde, toate tocate mărunt.
Aluatul dospit se împarte în 10 bucăți din care se modelează plăcinte rotunde, cât diametrul tigăii și se umplu cu amestecul de praz și brânză.
Se coc în tigaia incinsă, unsă cu puțin ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Citește și: Plăcinte cu varză acră, sau vărzări ardelenești
Plăcintele moldovenești cu praz și telemea sunt delicioase, mai ales servite cu salată rucola și roșii cherry, sau, de ce nu, cu un pahar de iaurt.
Spor și poftă bună!
Rețetă grecească de rulouri cu vinete în foietaj... Borș de fasole păstăi cu afumătură de porc...