Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie

Din bucătăria lui Chef Munti, bucătarul iscusit de la Star Matinal, o rețetă de Plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie, pe care nu o poți refuza.

Plăcinte moldovenești cu praz și ceapă, gătite la tigaie

Dintr-un aluat dospit, simplu de pregătit șui cu ingrediente puține, cu o umplutură din brânză telemea și praz, ies niște plăcinte aperitiv delicioase, pe care le vei adora de la prima degustare.

Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru rețeta de plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie:


Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 25 gr drojdie
  • 20 gr zahăr
  • 500 ml apă caldă
  • 60 ml ulei
  • 10 gr sare
  • Pentru umplutură:
  • 600 gr telemea de vacă
  • 3 fire de praz
  • 1 leg ceapă verde
  • 1 leg mărar
  • 1 leg pătrunjel
  • busuic fresh
  • 1 caserolă rucola
  • 200 ml ulei
  • 1 caserolă roșii cherry

Cum procedăm pentru a prepara rețeta de plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie?

Pentru aluat se dizolvă drojdia amestecată cu zahărul în puțină apă călduță, apoi se alasă la odihnit 8-10 minute, pentru a se activa.

Făina se amestecă cu sarea, apoi se adaugă drojdia activată și se frământă aluatul, picurând treptat apa caldă și uleiul. Aluatul va fi unul ușor moale, dar nelipicios. Se lasă la dospit până își dublează volumul.

Citește și: Plăcinte rustice cu brânză și ceapă verde. Plăcinte delicioase cu aluat de casă și umplutură cremoasă

Pentru umplutură, se toacă prazul rondele și se călește în ulei, dpoar până se pătrunde ușor și își degajă aroma.

Se lasă să se tempereze și se adaugă brânza sfărâmată, ceapă verde, mărar, pătrunjel și busuioc verde, toate tocate mărunt.

Aluatul dospit se împarte în 10 bucăți din care se modelează plăcinte rotunde, cât diametrul tigăii și se umplu cu amestecul de praz și brânză.

Se coc în tigaia incinsă, unsă cu puțin ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Citește și: Plăcinte cu varză acră, sau vărzări ardelenești

Plăcintele moldovenești cu praz și telemea sunt delicioase, mai ales servite cu salată rucola și roșii cherry, sau, de ce nu, cu un pahar de iaurt.

Plăcinte moldovenești cu praz și telemea de vacă, gătite la tigaie

Spor și poftă bună!

Video