Plăcintele cu brânză și ceapă verde sunt atât de bune calde, inundând casa cu mirosul copturii lor, dar sunt perfecte și reci, luate la pachet.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru Rețeta de Plăcinte rustice cu brânză și ceapă verde:
- Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 450 ml apă călduţă
- 50 ml ulei
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriţă sare
- 40 g drojdie proaspătă
- Pentru umplut:
- 600 g brânză proaspătă, de vaci
- 250 gr brânză telemea, sărată
- 1-2 linguri smântână fermentată
- 2 ouă + 1 albuș
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de mărar verde
- 3-4 frunze de busuioc verde
- 1 gălbenuș pentru uns
Mod de preparare pentru Rețeta de Plăcinte rustice cu brânză și ceapă verde
Pentru aluat, se cerne făina într-un vas și se face o adâncitură la mijlocul ei. Acolo se adaugă drojdia diluată cu zahărul și puțină apă și se lasă la activat. Apoi se amestecă cu făina, restul de apă caldă, ulei și sare. Se frământă un aluat ferm, care se lasă la odihnit 30 de minute.
Pentru umplutură se amestecă cele două tipuri de brânzeturi cu ceapa verde tocată rondele și mărarul tocat mărunt. Se adaugă 2 ouă și smântână, pentru cremozitate.
Din aceeași categorie, mai puteți opta și pentru:
Aluatul se împarte în mai multe bucăți care se întind sub formă de discuri. Se așază la mijlocul fiecărui disc câte 2 linguri de umplutură și se aduc marginile peste aceasta, lăsând mijlocul liber, să se vadă puțin din umplutură.
Se ung plăcintele cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte și se coc la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau până se rumenesc frumos.
Se servesc atât calde cât și reci.
Rețeta Quinoa cu legume coapte și mult busuioc, pentru porția zilnică de sănătate și gust bun... Spectacol de culoare și savoare într-o delicioasă Tartă curcubeu cu brânzeturi și legume multicolore!...