Căutare Live

Rețetă de post. Plăcinte cu varză acră, sau vărzări ardelenești

Frumos rumenite la exterior, pufoase la interior și umplute cu varză acră, călită împreună cu o ceapă, nu pot fi decât delicioase, servite într-o zi de post, aceste plăcinte cu varză acră, sau vărzări ardelenești!

Plăcinte cu varză acră, sau vărzări ardelenești

Frumos rumenite la exterior, pufoase la interior și umplute cu varză acră, călită împreună cu o ceapă, nu pot fi decât delicioase, servite într-o zi de post, aceste plăcinte cu varză acră, sau vărzări ardelenești!

Ingrediente pentru rețeta Plăcinte cu varză acră, sau vărzări ardelenești:


  • Pentru aluat:
  • 500 gr făină
  • 7 gr drojdie uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • 300 ml apă caldă
  • 30 ml ulei
  • aproximativ 250 ml ulei pentru prăjit
  • Pentru umplutură:
  • 1 varză acră, medie
  • 1 ceapă
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță mărar uscat
  • 1/2 linguriță piper
  • 1 linguriță boia de ardei afumată
  • 50 ml ulei

Mod de preparare pentru rețeta Plăcinte cu varză acră, sau vărzări ardelenești:

Pentru aluatul de plăcinte, încălzim apa și turnăm puțină peste drojdia amestecată cu zahărul și puse la mijlocul făinii cernută în prealabil într-un vas încăpător. Amestecăm bine pentru a se lichefia drojdia și zahărul și lăsăm compoziția rezultată la dezvoltat 10-15 minute.

Apoi, turnăm treptat, apa caldă, alternativ cu uleiul, ușor încălzit și acesta și adunăm făina de pe margini.

Presărăm și sarea, sau o putem dizolva în apa caldă și frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios. Îl lăsăm la dospit 45-50 de minute.

Pentru umplutură, preparăm o rețetă clasică de varză călită. Tocăm varza fideluță și o ținem în apă rece 10-15 minute, doar dacă este prea acră. Tocăm ceapa solzișori și o călim în ulei încins, apoi adăugăm varza bine scursă și o călim împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele și lăsăm varza să se pătrundă bine, apoi o dăm la rece. Când aluatul și-a dublat volumul îl răsucim sub formă de rulou și tăiem bucăți mai mici din el. Le întindem în forme circulare, pe planșeta de lucru ușor înfăinată și întindem câte 2 linguri din umplutura de varză. Le rulăm apoi, nu foarte strâns și le mai rulăm odată sub formă de melc. Apoi le aplatizăm ușor cu sucitorul de aluaturi și le mai lăsăm la odihnit 10 minute.

Punem uleiul la încins și rumenim frumos delicioasele plăcinte cu varză acră, sau vărzări ardelenești, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Le servim ușor calde, dar sunt tare bune și reci, luate la pachet.

Pofta buna!

Sursa.

Ultimele știri
x