Antena Căutare

Postul Paștelui. Rețetă simplă de cornulețe fragede cu borș

Postul Paștelui. Rețetă simplă de cornulețe fragede cu borș. Află din articolul a1.ro. cum poți realiza cornulețe fragede cu borș, o rețetă simplă și rapidă. Plus, toate informațiile utile despre Postul Paștelui.

Retete de post | retetefeldefel.ro

Postul Paștelui. Rețetă simplă de cornulețe fragede cu borș. Află din articolul a1.ro. cum poți realiza cornulețe fragede cu borș, o rețetă simplă și rapidă. Plus, toate informațiile utile despre Postul Paștelui.

Dacă cornulețele fragede făcute cu untură ale bunicii erau preferatele tale, ce ai zice dacă încerci o rețetă la fel de gustoasă, dar de post? Iată o rețetă de cornulețe fragede cu borș foarte simplă și delicioasă.

Ingrediente pentru reteta de cornulețe fragede cu borș:

  • Aluat:

  • 500 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 250 ml ulei
  • 125 ml borș
  • 1 lingură zahăr
  • un praf de sare
  • Umplutură:

  • rahat (sau dulceață, nuci, magiun)
  • Pentru finisat:

  • ~50 g zahăr pudră vanilat
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare pentru reteta de cornulețe fragede cu borș:

Începem prin a pune făina într-un castron și o amestecăm cu drojdia uscată. Separat, în alt bol, amestecăm uleiul, borșul, sarea și zahărul. Facem un spațiu în mijlocul făinii unde turnăm amestecul lichid. Frământăm totul până obținem un aluat omogen. În funcție de tipul de făină pe care îl folosiți, dacă este nevoie, mai adăugați puțin borș dacă aluatul e prea vârtos sau puțină făină dacă aluatul este prea moale.

Lasă aluatul să se odihnească jumătate de oră și apoi împarte-l în două. Fiecare parte de aluat trebuie întinsă în foaie rotundă și subțire. Taie aluatul în formă de raze, la mărimea dorită. La baza bucății de aluat se pune câte o bucățică de rahat, o linguriță de dulceață sau umplutură cu cacao și zahăr, în funcție de preferințe. Rulează strâns către vârf.

Așează cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și da-le la cuptor la foc mediu, la 160 de grade pentru aproximativ 20-30 de minute, până ce cornulețele se rumenesc ușor. Imediat ce le scoți din cuptor, cât sunt încă fierbinți, cornulețele trebuie tăvălite prin zahăr vanilat, se așează pe un grătar și se lasă la răcit după care le poți servi.

Alege și alte rețete de post pentru a bucura întreaga familie.

Citește totul despre postul Paștelui aici.

Sursă foto: retetefeldefel.ro

Postul Paștelui. Rețetă simplă de prăjitură de post cu nucă de cocos... Rețetă de Dragobete: Chec cu inimioară de cacao...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x