Antena Căutare

Rețetă de Dragobete: Chec cu inimioară de cacao

De Dragobete, sărbătoarea iubirii la români să pregătim celor dragi un desert symbolic, celebrul chec cu inimiară de cacao.

Rețetă de Dragobete: Chec cu inimioară de cacao
Chec cu inimioară de cacao

De Dragobete, sărbătoarea iubirii la români, să pregătim celor dragi un desert simbolic, celebrul chec cu inimiară de cacao.

Ingrediente pentru Rețetă de Dragobete: Chec cu inimioară de cacao


  • Pentru checul cu cacao:
  • 5 ouă, medii
  • 125 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • 200 gr făină
  • 30 gr cacao
  • 3 lingurițe esență de rom
  • 1 praf de sare
  • Pentru checul galben:
  • 5 ouă, medii
  • 125 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • 200 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 2-3 lingurițe esență de lămâie

Mod de preparare pentru Rețetă de Dragobete: Chec cu inimioară de cacao

Pregătim mai întâi checul cu cacao, ca orice rețetă clasică de chec.

Pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și le presărăm cu sare. Albușurile le mixăm spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și le mixăm până bezeaua devine foarte fermă. Frecăm gălbenușurile cu uleiul, apoi le încorporăm încet în bezea. Cernem făina împreună cu cacaua și încorporăm amestecul, treptat, în compoziția de mai sus.Adăugăm și esența. Presărăm puțină sare peste albușuri, apoi le mixăm până devin spumoase. Tapetăm tava de chec cu hârtie de copt și întindem compoziția de chec cu cacao în ea. Coacem checul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Îl lăsăm să se tempereze în tavă 10-12 minute, apoi îl scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească complet.

Pregătim compoziția pentru checul galben procedând în același mod ca la checul cu cacao, excepție făcând adaosul de cacao.

Cum asamblăm frumosul Chec cu inimioară de cacao.

Tapetăm aceeași tavă de chec cu hârtie de copt. Feliem checul cu cacao, în felii de aproximativ 2 cm grosime. Cu un decupator în formă de inimioară, decupăm interiorul feliilor de chec și le așezăm în ordinea felierii. Întindem în tavă un strat din compoziția de chec galben și așezăm rândul de inimioare la mijlocul tăvii. Întindem restul compoziției de chec galben, de jur împrejurul și deasupra inimioarelor. Dăm tava la cuptor și coacem checul cu inimioară de cacao pentru 35 de minute, la 180 de grade. Îl lăsăm, apoi să se răcească bine și îl feliem frumos să se vadă minunata inimioară.

Sursa.

Postul Paștelui. Rețetă simplă de cornulețe fragede cu borș... Postul Paștelui. Rețetă turtă dulce de post, pufoasă și savuroasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x