Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Parker

Din colecția rețetelor cu gust de copilărie: Orez cu lapte servit cu sos din fructe de pădure.

Nu există om pe lume care să nu fi îndrăgit în copilărie orezul cu lapte, în variantă simplă sau cu diverse sosuri cum ar fi și acest Orez cu lapte servit cu sos din fructe de pădure!

Orez cu lapte servit cu sos din fructe de pădure

Nu există om pe lume care să nu fi îndrăgit în copilărie orezul cu lapte, în variantă simplă sau cu diverse sosuri cum ar fi și acest Orez cu lapte servit cu sos din fructe de pădure!

Puteți încerca și aceste Clătite cu umplutură de orez, de gustul cărora vă veți îndrăgosti instant!


Ingrediente pentru Orez cu lapte servit cu sos din fructe de pădure

  • 250 g orez cu bob rotund
  • 750 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 praf sare
  • 100 g zahar
  • 2-3 lingurițe esență de vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Pentru sosul din fructe de pădure:
  • 250 g fructe de pădure
  • 50-75 g zahăr
  • 15 ml coniac

Mod de preparare Orez cu lapte servit cu sos din fructe de pădure

Orezul, bine clătit cu apă rece, se pune la fiert în apă, cât să fie acoperit.
Se lasă să fiarbă până se hidratează și absoarbe apa, apoi se adaugă, treptat, laptele fierbinte și puțină sare.
Din nou, se lasă să fiarbă până absoarbe laptele, iar spre final de fierbere se adaugă zahărul, untul, esența de vanilie și puțină scorțișoară.
Pentru prepararea sosului din fructe de pădure, seamestecă, într-un vas, pe foc, fructele cu zahărul.
Când se topește zahărul, se sting cu puțin coniac. Se lasa să mai fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se trece sosul prin sită, dar se păstrează și câteva fructe întregi pentru decor.
Orezul fiert se porționează în boluri și se servește cu sosul din fructe de pădure.

Video